Grad Đakovo, Općine Drenje i Levanjska Varoš zajednički na projektu „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine jezera Borovik“

Objavljeno: 29. 07. 2017.


PODIJELI:

Na sastanku sa županom Ivanom Anušićem, zamjenicima župana Petrom Lagatorom i Goranom Ivanovićem te županijskim pročelnicima, održanog u Drenju, između ostalog razmatrane su i mogućnosti razvoja turizma na području Općine Drenje, osobito Projekt „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine jezera Borovik“, koji je moguće financirati i iz europskih fondova.

Projekt se odnosi na područje Grada Đakova te općina Drenje i Levanjska Varoš, pa su gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, načelnik Levanjske Varoši Slavko Tidlačka i načelnik Drenja Slavko Dešić suglasni da zajednički nastave prpreme i provođenje projekta. Župan Anušić najavio je financijsku i stručnu pomoć Županije, pa je zaključeno da se prvo i ubrzano pripreme potrebni podaci i sredstva za izradu projektne i ostale dokumentacije, kako bi se potom moglo aplicirati i na sredstva europskih fondova.
 
Župan je općinsko vodstvo podržao i u pripremi projekta koji se čiji je nositelj Zajednica ribolovno sportskih društava Đakovštine, izgradnju cesta i druge infrastrukture koja je potrebna općini rascjepkanoj na 12 sela, a sa samo 2.000 stanovnika. Najmanje nade ima tek za izgradnju poslovne zone – navodi se između ostalog iz Osječko-baranjske županije.