04.09.2018

Grad Đakovo otpisao državi 2,5 milijuna kn komunalne naknade

Grad Đakovo otpisao je 2,5 milijuna kuna potraživanja prema RH na ime komunalne naknade za više objekata u vlasništvu države na svom području. Odlučilo je tako 13 vijećnika na sjednici Gradskog vijeća kada su vlast i oporba imali suprotna viđenja o (ne)naplativosti – dok pozicija smatra da su iscrpljene sve mogućnosti naplate, oporba drži suprotno. Riječ je o potraživanju od 2011. do kraja 2016. za više objekata među kojima je i zgrada Mimoza, o čijem preuzimanju dvije strane također rezoniraju različito, te više vojnih i drugih objekata – piše Glas Slavonije.

OPROST DUGA INDIREKTNO VEZAN I ZA ŠIROKO POLJE
Iznos od 2,5 milijuna kuna možda sada bode oči, no iscrpljene su sve mogućnosti naplate. Stoga radimo otpis, hoćemo očistiti stanje obveza, ali i pripremiti situaciju za 17 predmeta kojima želimo riješiti stvari poput čestice za parkiralište budrovačkog groblja, parcelu za zonu Široko Polje i dr. – kaže gradonačelnik Marin Mandarić (HDZ). Riječ je o česticama u vlasništvu RH koja ih je sprema darovati, no preduvjet za to je da lokalci nemaju potraživanja prema njoj ili da ih se odreknu – piše između ostalog Glas Slavonije.

VINKOVIĆ: GRAD TREBA PRIČEKATI S OTPISOM
Grad treba pričekati s otpisom i dalje tražiti mogućnosti naplate, angažirati odvjetnika, a mi samo ovo primiti na znanje – smatra predsjednik oporbenog Kluba “Srcem za Đakovo” Zoran Vinković. Spominjući gradove koji su u naplatu ovog potraživanja od države išli sudskom tužbom, drži da njihov ishod treba vrijediti za sve lokane samouprave. “Jer, Ustav nije parcijalan, da je za jedne ovakav, a za druge onakav”, dodaje Vinković.

GALIĆ: DOVESTI PRIKOLICU DO ŽUPNE CRKVE I VIKATI “SVI SMO PROTIV SVIH”
Bez otpisa nećemo doći do bitnih čestica za Vitiku, budrovačko groblje i dr. Drugi način je da gradonačelnik doveze prikolicu do župne crkve i u reklji viče: “Svi smo protiv svih” – ironizirao je zamjenik gradonačelnka Antun Galić (HDZ) na vrijeme Vinkovićeva mandata.

 

GRADONAČELNIK MANDARIĆ: ISCRPLJENE SU SVE MOGUĆNOSTI
“Ispada da mi za otpisanih 2,5 milijuna kuna dobivamo neke sitne čestice, no činjenica je da mi tih 2,5 milijuna nemamo. Ne bih se odrekao keš novca za neku česticu, Mimozu koju treba obnoviti itd. Sve što možemo i moramo, mi naplaćujemo. Ne bismo ovo slali na GV da se može naplatiti, no iscrpljene su sve mogućnosti”, kaže Marin Mandarić.

BJEŽANČEVIĆ: SDP PODRŽAVA OTPIS
SDP podržava otpis, zakon je takav. Dosad se u gradu neodgovorno ponašalo s imovinom. Dosta je politiziranja. Ovaj otpis nenaplativog dobar je prvi korak – drži Sanja Bježančević.

EBERHARDT: HSS PROTIV OTPISA DUGA
“Protiv sam otpisa, ali razumijem da se ova vlast odlučila za pragmatičnost da bi dobila neku nekretninu, no za mene.je to ucjena od strane države. Sve su to čestice koje se mogu kupiti za male novce, a ovdje se otpisuje 2,5 milijuna kuna”, drži Florijan Eberhardt (HSS).

 

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C