Grad Đakovo ponovno uvodi poljara na njive

Objavljeno: 29. 11. 2018.


PODIJELI:
Dok će Grad Đakovo imati ovakvog redara samo za svoje područje, više općina razmišlja o zajedničkom redaru, a što zakon omogućuje – piše Glas Slavonije.

Nakon više desetljeća, a kada ih je, najčešće – nametnuli su to i neki poznati knjiški naslovi – u osobi kakvog osebujnog mještanina, imalo svako selo, mjesto, poljari se vraćaju na đakovačke njive i poljske putove, da na oku imaju njihov red, održavanje, privođenje zemlje svrsi.

Nagovijestio je to dnevni red sjednice Gradskog vijeća sazvane za petak, 30. studenoga, a na kojem je i Prijedlog odluke o službenoj odori i službenoj iskaznici komunalnih, prometnih i poljoprivrednih redara. Potvrdila je to i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Đakova Sanja Rogoz Šola, pozivajući se na Odluku o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina na području Grada Đakova, a čiji će se prijedlog također naći na sjednici GV-a u petak, i to kao ‘prethodnica‘ prijedlogu odluke o službenim odorama redara – piše između ostalog Glas Slavonije.