06.02.2019

Grad ide u refinanciranje skupog naslijeđenog kredita iz 2010.

Grad Đakovo ide u refinanciranje, reprogram postojećeg, iz pretprošlog mandata gradske vlasti naslijeđenog kredita podignutog 2010. godine u visini od 17,95 milijuna kuna – piše Glas Slavonije.

UŠTEDA 420 000 KUNA

Najavio je to gradonačelnik Marin Mandarić (HDZ) na posljednjoj, prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća, pojašnjavajući kako je reprogram staroga kredita novim, no daleko povoljnijim kreditnim zaduženjem neposredan razlog što se već na početku nove proračunske godine ide u rebalans krajem 2018. godine usvojenog proračuna Grada Đakova za 2019., a u kojemu, dodao je, nije bila predviđena otplata dugoročnog kredita, točnije zamjena novim kreditom pod povoljnijom kamatom i drugim povoljnijim uvjetima nego što su oni koji prate sadašnje kreditno zaduženje.

– Refinanciranjem postojećeg kredita namjera je uštedjeti 420.000 kuna, a to nije mali novac – naglasio je gradonačelnik, inače po struci bankar, Marin Mandarić.

GDJE SU ZAVRŠILA STROGO NAMJENSKA SREDSTVA VJEROJATNO NEĆEMO DOZNATI NIKADA

Zamjenik gradonačelnika Antun Galić (HDZ) podsjetio je kako je 2010. godine Grad uz danu Vladinu suglasnost dobio kroz kredit strogo namjenska sredstva, i to za spomenutu rekonstrukciju Trga, rekonstrukciju dviju ulica i gradnju doma u prigradskom Kuševcu.

– Strossmayerov trg obnovljen je tek nedavno i to znamo kako je tekla ta realizacija, od rekonstrukcije dviju gradskih ulica odrađena je samo jedna, i to rekonstrukcija Ulice Stjepana Radića, a od gradnje doma u Kuševcu ništa, a na to ime glasilo je 700.000 kuna – rekao je Galić.

– Od doma u Kuševcu nema ni cigle, a gdje su sredstva za nj završila – vjerojatno nećemo doznati nikada – kaže HDZ-ov vijećnik iz spomenutog prigradskog naselja Franjo Milković u trenutku vijećničke rasprave kada je priča oko kredita iz 2010. godine pripisivana ‘grijesima‘ tadašnjeg gradonačelnika, a sada oporbenog vijećnika Zorana Vinkovića (koalicija Srcem za Đakovo), a spomenute su i kazne koje je, rekao je Galić, bivši gradonačelnik priskrbio sebi i Gradu – 10.000 i 60.000 kuna – piše između ostalog Glas Slavonije.

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C