GRAD SLUČAJ

Objavljeno: 12. 11. 2014.


PODIJELI:

grad

Na danas održanom tzv. "Radnom sastanku" političkih stranaka koje participiraju u radu Gradskog vijeća grada Đakova na temu izbora za Vijeća mjesnih odbora, potvrdilo se da u gradu Đakovu predstavnici gradske vlasti ni dan danas ne znaju tko je u Gradu pozicija a tko opozicija.

Izjašnjavanjem je utvrđeno da poziciju predstavljaju samo tri stranke: HDSSB, Laburisti i HSS što čini devet vijećnika od ukupno 21 koliko broji Vijeće grada Đakova. Dakle, Gradsko Vijeće nema većinu što implicira nove izbore u gradu Đakovu.

Neobičan je stav gradskog HDZ-a da se nalazi u opoziciji iako predsjednik Gradskog vijeća dolazi iz te stranke, a njihovi vijećnici izglasavaju proračun Grada.

Ako se bilo kakve odluke pa i proračun Grada sada i donose nekakvom većinom onda je jasno da je to rezultat političke trgovine te izigravanje volje birača na lokalnim izborima. Zahvaljujući Vinkoviću, HDSSB-u i HDZ-u, Đakovo je grad s najviše nezaposlenih i blokiranih građana. Po parametrima razvijenosti nalazi se na samom dnu uz gradove direktno pogođene ratom, uz Petrinju i Vukovar. Đakovo je grad koji napuštaju mladi, bez gospodarske infrastrukture i radnih mjesta. Đakovo je grad koji nije niti jedan euro povukao kroz programe EU. Đakovo je grad fenomen u čijem Gradskom vijeću sjedi više opozicijskih nego pozicijskih vijećnika. Đakovo je grad slučaj. Zato još jednom pozivamo Dražesnu koaliciju HDZ-HDSSB, koja realno obnaša vlast da odstupe i prestanu se rugati građanima koji su ih birali.

SDP, HNS, HSU