GRAD STVARA PREDUVJETE ZA ĐAKOVAČKE SPORTSKE USPJEHE

Objavljeno: 22. 08. 2016.


PODIJELI:

gradpreduvjeti

Prvi turnir ulične košarke na Gradskim bazenima u Đakovu nadišao očekivanja

Subotnjim turnirom ulične košarke “Đakovo Summer Ball 2016”, odigranom na terenima uz Gradske bazene, najavljena je nova košarkaška sezona. Natjecanje je kao pripremu za uigravanje tima prije jesenskih sportskih izazova organizirao Košarkaški klub Đakovo, a nagrade za pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji osigurao je generalni pokrovitelj Univerzal.

gradpreduvjeti1Najboljima u igri pod obručem, ekipi Ultrices, sastavljenoj od djevojaka, i ekipi Meteora kod momaka, čestitao je predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo, poručivši kako Grad već dugi niz godina posebno brine o svojim mladim sugrađanima i potiče ih na rekreativno i aktivno bavljenje sportom, proračunom osiguravajući najveća moguća sredstva upravo za financiranje sportskih klubova i udruga. – I ovaj je turnir u uličnoj košarci, koji je okupio 12 ekipa, također pokazatelj kako u gradu postoji kontinuirano zanimanje za momčadski sport, što je za mladu populaciju svakako najbolja, najzdravija, ali i najkorisnija alternativa malim i velikim ekranima. Osim toga, pokazao je koliki je infrastrukturni potencijal Gradskih bazena, na kojima postoji još puno prostora za širenje sadržaja. Grad pozdravlja svaki oblik sportskih aktivnosti mladih, dokaz čemu je skorašnja izgradnja atletske staze s tartan podlogom i rasvjetom oko igrališta srednjih škola. Za nju je već pribavljena građevinska dozvola i pripremljena cjelokupna projektna dokumentacija, pojašnjava Soldo.

Društveno odgovornim poslovanjem ponovno se iskazao spomenuti gradski komunalac Univerzal koji se, uz financijskoj pokroviteljstvo, pobrinuo za ocrtavanje košarkaških terena. Predsjedniku Gradskog vijeća Soldi i Univerzalu zahvalio je predsjednik KK Đakovo Robert Majstorović, izražavajući zadovoljstvo sportske javnosti za nesebičnu brigu Grada o ovom segmentu društvenog života mladih.

 

 

.