Gradit će se studentski paviljon vrijedan 174,3 milijuna kuna

Objavljeno: 23. 03. 2017.


PODIJELI:

Damir Markulak, prorektor za strategiju razvoja i prostorno planiranje Sveučilišta J. J. Strossmayera za cistracun.net najavio je gradnju studentskog paviljona u Osijeku vrijednog  174,3 milijuna kuna.

  • U kojoj je trenutno fazi projekt izgradnje zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku?

Nalazimo se pri odluci o izvoditelju radova. Sam projekt je započeo 29. travnja 2016. kada smo krenuli s projektiranjem i izradom projektne dokumentacije, a u prosincu smo objavili javni natječaj za odabir izvoditelja s obzirom da se radi o vrlo velikom iznosu, 174.300.000 kuna pa je potreban dulji period dok se svi potencijalni izvoditelji prijave. Sada je završio krug prijava kao i žalbeni rok, tako da sređujemo dokumentaciju. Očekujemo da bi odluka trebala biti objavljena u roku od tjedan dana. Nakon toga će se službeno započeti s gradnjom.

  • O kakvom je projektu riječ?

Radi se o jednom do sada najkompleksnijem projektu sveučilišta što se vidi i po iznosu, ali i po dimenzijama zgrade. Zgrada će raspolagati s novih 796 ležajeva u 404 sobe. Prostirat će se između zgrade Poljoprivrednog fakulteta i sadašnja dva paviljona studentskog doma te će s istočnijim paviljonom biti povezana pješačkim mostom. Dakle, zgrade će biti funkcionalno povezane pa će sadržaje koji se nalaze u novoj zgradi moći koristiti i stanari ranije sagrađene zgrade. Sam projekt obuhvaća izgradnju te zgrade, infrastrukture oko zgrade, uređenje trga, a izgradit će se i parkiralište na sjevernoj strani, uz zgradu Umjetničke akademije – piše između ostalog cistracun.net, gdje možete više pročitati o studentskim sadržajima.