GRADNJA KATOLIČKE ŠKOLE?

Objavljeno: 16. 02. 2017.


PODIJELI:

U sklopu kanonske vizitacije Slavonskobrodskog dekanata, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit msgr. Đuro Hranić susreo se danas u Velikoj vijećnici županijske uprave sa županom Danijelom Marušićem i njegovim suradnicima.

Na današnjem sastanku najviše bilo riječi o demografskoj recesiji i sve prisutnijem siromaštvu. Nadbiskup Hranić istaknuo je kako sve više mladih i njihovih obitelji odlazi iz ovog dijela Hrvatske pritisnuti siromaštvom i nemogućnošću pronalaska posla.

Razmatralo se i o mogućnosti gradnje Katoličke škole te je nadbiskup Hranić od županije zatražio pomoć pri njenoj realizaciji posebno u segmentu imovinsko-pravnih odnosa. Iako Crkva još uvijek vodi sporove za povrat nacionalizirane imovine – dodaje Hranić, postoje i crkvena zemljišta koja bi se mogla zamjeniti s državnim zemljištem na lokacijama adekvatnim za izgradnju Katoličke škole.

Župan Marušić obećao je pomoći u okviru ingerencija Županije, ali i najavio mogućnost posredovanja u Ministarstvu za upravljanje državnom imovinom Republike Hrvatske – piše između ostalog SBplus.