GRADNJOM NOVIH ALEJA POČELO UREĐENJA GROBLJA U SELCIMA ĐAKOVAČKIM

Objavljeno: 20. 07. 2016.


PODIJELI:

selci

Grad Đakovo i Univerzal nastavljaju investicije u prigradskim naseljima

ĐAKOVO – Na mjesnom su groblju u Selcima Đakovačkim otpočeli radovi na cjelovitom uređenju, obnovi i komunalnom opremanju. Groblje drugoga po veličini prigradskog naselja grada Đakova, koje broji 1.800 stanovnika, dobiva čak 800 “kvadrata” novih opločnika s rubnjacima i odvodnjom, istaknuli su predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo i Univerzalov direktor Mile Kaselj, koji su zajedno s predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Selci Đakovački Markom Brataljenovićem obišli radove.

selci2– Na nove aleje bit će postavljena betonska galanterija, po kvaliteti materijala istovjetna onoj na Gradskom groblju u Đakovu, čime se pridaje ista važnost komunalnoj infrastrukturi prigradskih naselja, poput one u samome gradu. Osim izgradnje aleja, bit će postavljeno više od 500 dužnih metara ograde, pa će groblje postati zaokružena cjelina, a Selčani napokon dobiti standard kakav zaslužuju, kazao je Soldo. U sklopu je ove kapitalne investicije uređenje kuće oproštaja, ali i hortikulturno obogaćenje prostora sadnjom novoga zelenila, postavljanje novih koševa za otpad uz nove aleje te cvjetnjaka.

Pripreme za konkretne građevinske i obrtničke radove na groblju u Selcima Đakovačkim obavljene su rano proljetos rušenjem starih crnogoričnih stabala, uklonjenih iz sigurnosnih razloga i zbog zaštite nadgrobnih spomenika od smole. U ime Mjesnog odbora Brataljenović je pohvalio rad Univerzalove Uprave, ulaganja u groblje i pozdravio nove investicije u selu. Grad je, naime, izvijestio je predsjednik Vijeća Soldo, potpisao ugovor s Hrvatskom poštom, što predstavlja konačno rješenje višegodišnje zemljišne problematike te skori početak izgradnje školske nastavno-sportske dvorane.

selci1    selci3

 

.