Gradonačelnik Mandarić demantirao Vinkovića

Objavljeno: 17. 03. 2021.


PODIJELI:

Nakon što je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji bivši gradonačelnik Zoran Vinković prozvao Grad Đakovo da je u četiri godine za projekt „Grad skulpture“ utrošio dva milijuna kuna, a on, kako je rekao, ne vidi niti jedan spomenik u gradu, danas ga je na konferenciji za novinare demantirao gradonačelnik Marin Mandarić.

Demanti prenosimo u cijelosti:

 

Jučer smo opet svjedočili neviđenoj razini političke i ljudske drskosti u režiji bivšeg gradonačelnika.

Jasno je da se približavamo razdoblju izborne kampanje, no pozivam sve političke aktere da zadrže razinu političke komunikacije. Mislim da je do sada javnost mogla kod mene prepoznati uistinu visoku razinu razumijevanja i uvažavanja drugih političkih opcija, pogleda, ideja, vizija, stavova, to je nešto sasvim normalno i uobičajeno.

Usprkos tome, još uvijek me iznenadi razina ljudske i političke gluposti koje čujem.

G. Vinković se opet pokazuje kao drski lažov, što i ne čudi ako se prisjetimo njegove političke prošlosti, njegovog proteklog političkog rad i njegovih najbližih političkih suradnike s kojima se bio okružio. Laži i obmane su njegova glavna politička poluga.

Pa tako jučer bez imalo stida ispali podatke kako je Grad u zadnje 4 godine na projekt Đakovo grad suvremene skulpture potrošio 2 milijuna kuna. Ne vjerujem da g. Vinković, koji je dužnost gradonačelnika obnašao 16 godina, koji je bio gradski vijećnik u aktualnom mandatu ovog Gradskog vijeća, ne zna čitati akte koji su prošli i Gradsko vijeće.

Jednostavnim pogledom na Izvješća o izvršenju proračuna za 2018., 2019.g. te prijedlogu Izvješća o izvršenju proračuna za 2020.g., vidljivi su razmjeri laži izrečeni jučer od strane g. Vinkovića. Bio je osobno prisutan na 14. Sjednici Gradskog vijeća održanoj 30.05.2019.g., tako da ne može reći da nije upoznat za navedenim Izvješćem. I više je nego jasno da je Grad u 2018.g. na projekt Đakovo grad suvremene skulpture potrošio 133.664,68 kuna, 2019.g. 3.445,48 kuna, a u 2020.g. 0,00 kuna. Primjenom jednostavne računske operacije dolazimo do iznosa nešto više od 137.000,00 kuna. I to je sva istina.

Da ponovim, g. Vinković opet laže kad kaže da je potrošeno 2 milijuna kuna, nije mu prvi put, a kako se izbori približavaju možemo očekivati još veću količinu laži i obmana od strane osobe koja je dva puta pravomoćno osuđivana za kaznena djela. NIŠTA NOVOGA.

Što se tiče podjele ruža na Međunarodni dan žena. Zajedno sa Gradskim odborom za ravnopravnost spolova, dijelimo ruže ženama. I dok god sam gradonačelnik, Grad će to raditi. Briga i uvažavanje prema ženama nije nešto što mi dođe samo tako prigodno. Te vrijednosti živim i promičem svaki dan, tijekom cijele godine, a simbolično na Međunarodni dan žena. Posebno mi je drago da jednom sitnicom, ružom, mogu darivati pripadnice nježnijeg, ljepšeg spola.

Odnos g. Vinkovića prema ženama me uopće ne zanima. Kakav je, to one dobro znaju.

Dokaz tomu da radimo dobro i ispravno su mnoštvo osmjeha koje sam taj dan vidio na licima naših sugrađanki, žena, majki, baka, djevojaka i kćeri.

Gradonačelnik Grada Đakova

Marin Mandarić