Gradonačelnik Mandarić: Grad je jedini vlasnik nekretnine

Objavljeno: 08. 01. 2021.


PODIJELI:

Glavna tema danas u Đakovštini je prodaja nekretnine od strane Grada Đakova, koja je prema tvrdnjama Dragoslava Pečevskog, u emisiji Zoon Politikon Radio Đakova, njegova “iz koje je bez ikakva razloga istjeran”.

Putem FB oglasio se gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, gdje je demantirao tvrdnje Dragoslava Pečevskog i potvrdio kako je Grad jedini vlasnik nekretnine, osim toga gradonačelnik naglašava kako je to samo nastavak medijske kampanje protiv njega iz etera radio Đakova.

Donosimo obje verzije:

Radio Đakovo:

“Gost naše današnje emisije Zoon Politikon bio je Dragoslav Pečevski. Đakovčanin koji tvrdi da je bez ikakvog razloga istjeran iz svog doma u kojem živi već više od 40 godina.

“Živim u Đakovu od 1972. godine, i živio sam potpuno normalnim životom. Moja kuća se nalazi u ulici Pavle Miškina, i tamo sam živio sa svojim sestrama otkad sam se rodio. Trenutno u toj kući ne živim, zbog toga što mi je općina isključila struju i vodu. Otišao sam u općinu i pitao sam ih zbog čega su mi isključili struju i vodu.”

Sugovornik nam je potvrdio da je podmirio sve račune za struju i vodu, i da to ne može biti razlog isključenja. U općini nije saznao koji je razlog isključenja struje i vode, nego od svog odvjetnika koji mu je rekao da se njegova kuća prodaje. Naime njegova kuća nalazi se na natječaju za prodaju koji je raspisao Grad Đakovo. Odvjetnik mu je savjetovao da se obrati Gradu i porazgovara sa gradonačelnikom Mandarićem, budući da posjeduje dokumentaciju kojom dokazuje vlasništvo nad nekretninom.

“Četiri ili pet puta sam pokušavao razgovarati sa gradonačelnikom Mandarićem, ali on je odbijao razgovarati sa mnom. Imao sam dojam kada god sam došao u Grad, da ga se njegovi referenti boje. Nekoliko puta sam ga sreo na ulici i pitao sam ga hoće li me zvati na razgovor. Svaki put mi je odgovorio da će me zvati sutra, ali naravno nikad me nije nazvao.”

Sugovornik tvrdi da nije dobio nikakav pismeni dokaz zašto je kuća stavljena na prodaju. Dragoslav je ogorčen ignoriranjem gradonačelnika Mandarića i zajedno sa svojim odvjetnikom planira tužbu.”

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, službena FB stranica:

“Dragi moji, evo ih danas opet.
Kako se približavaju izbori, pojačava se medijska kampanja protiv mene u eteru Radio Đakova i na njihovim ostalim platformama.
Tako ste danas u nekoliko navrata imali priliku čuti izjave Dragoslava Pečevskog, kako mu je Grad uzeo njegovu kuću, kako je istjeran iz kuće, kako ga nitko iz Grada nije primio i saslušao, kako sam naredio prodaju njegove kuće kako bih se ja ili netko od meni bliskih osoba okoristili time i sl.

Čista glupost.
Grad je jedini vlasnik nekretnine.
Prije nekoliko desetljeća kuću je na korištenje dobila obitelj Pečevski (otac g. Dragoslava), no već duži niz godina u kući nitko ne živi, a Grad i Univerzal održavaju kuću i dvorište.
Zbog stanja nekretnine, Grad se odlučio na prodaju iste.
I tada se javlja g. Dragoslav Pečevski koji tvrdi da je kuća njegova i da ima pravo na nju.
Stručne službe Grada utvrđuju da mu kuća nije dana na korištenje, da nema stanarsko pravo niti da je zaštićeni najmoprimac.

To mu je nekoliko puta pojašnjeno (zadnji puta oko Božića od strane zamjenika gradonačelnika) i da može od Grada kuću kupiti.
G. Dragoslav je upisan za sastanak i bit će pozvan čim mi se oslobodi termin, pa ću mu još jednom osobno isto pojasniti. Ako g. Dragoslav i dalje smatra da je kuće njegova, uputit ću ga da krene putem suda dokazivati vlasništvo. Kakva bude presuda, tako ćemo postupiti.

S obzirom na to da nije moja obitelj ta koja je poznata po tome da ima problema sa zakonom niti po kriminalnih radnjama, nije mi jasno zašto g. Pečevski pretpostavlja da ću kuću za male novce kupiti ja ili netko od meni bliskih osoba, pa se time okoristiti.
No znam da već svi znaju kako nije bitno što se priča, nego tko priča i gdje se to objavljuje. Nažalost Radio Đakovo je već odavno prestao biti objektivan i relevantan lokalni medij, tako da slušatelji i čitatelji prepoznaju i razlikuju istinite i objektivne informacije od onih koje su tendenciozne i izvrnute.
p.s. Opet je Radio Đakovu upućen demanti. Hoćemo li ga vidjeti?”