Hajduk sa igračem manje nije imao nikakve šanse protiv odličnih Selčana

Objavljeno: 19. 09. 2021.


PODIJELI:

U 5. kolu 2. ŽNL Hajduk je u derbiju kola izgubio kod kuće od Omladinca iz Đakovačkih Selaca.

 

 

ŠIROKO POLJE: HAJDUK – OMLADINAC (Đak. Selci) 0:4 (0:2)

Sudac: Šekerija Željko

Hajduk: Ivić Mario – Blažević Nikola – Lučić Patrick (62. Marušić Denis) – Šekerija Ivo (28. Vinko Leo) – Kovačević Luka (46. Perak Luka) – Đambić Stjepan – Pongračić Karlo – Žeravica Marijan – Perak Ante – Mamić Lovro (66. Horvat Ervin) – Jelečević Dominik (50. Mandić Igor)

Omladinac: Zlatunić Robert – Bjelobrk Ivan – Mikloš Mario – Škalec Pavo – Kričanić Mario – Aščić Zvonimir – Denić Filip – Majstorović Antun (46. Aščić Tomislav) – Sekić Slaven (87. Ivić Božidar) – Aščić Ivan – Jambrec Željko (62. Jelačić Krešo)

Strijelci: 0:1 Sekić Slaven (21.), 0:2 Mikloš Mario (36.), 0:3 Denić Filip (60.), 0:4 Jelačić Krešo (80.)

GOSTI DOLAZE DO PREDNOSTI

U derbiju kola Hajduk je uvjerljivo izgubio kod kuće od odlične ekipe iz Đak. Selaca.

Nakon što je već u 27. minuti ostao bez čovjeka manje u polju, crveni karton za Stjepana Đambića, utakmica je vrlo rano postala jednosmjerna ulica.

Poveli su gosti nakon što je Slaven Sekić sa ruba šesnaesterca pogodio sami donji kut Marija Ivića.

SUDAC NA ZAHTJEV IGRAČA DAJE ŽUTI KARTON PROTIVNIČKOM IGRAČU

Ipak, ključni trenutak utakmice dogodio se u 26. minuti nakon jednog malo čvršćeg ulaska Stjepana Đambića u igrača gostiju Ivana Bjelobrka.

Sudac Šekerija je pokazao slobodan udarac za goste nakon očiglednog prekršaja, ali s tim se nije pomirio Ivan Bjelobrk, koji je uz proteste i uvrede prema sucu pritišće da igrač domaćina zaslužuje kaznu.

Umjesto da zbog protesta on dobije žuti sudac se vraća i “usvaja” njegovu žučnu reakciju kada igrač Hajduka dobiva žuti karton???

Nakon ovoga uslijedili su protesti sa Hajdukove klupe i gledališta, a zbog reakcija Stjepana Đambića prema pomoćnom sucu, na kraju je napadač Hajduka i pocrvenio.

Od toga trenutka utakmica je otišla u sasvim drugom smjeru, za Hajduk sigurno nepovoljnom.

Dobri gosti znalački su iskoristili prednost figure više u polju, pa su već u 36. minuti povećali vodstvo preko Marija Mikloša na 2:0.

Rezultat je to s kojim se i otišlo na odmor.

DRUGI DIO ODRAĐIVANJE POSLA ZA GOSTE

Drugi dio bio je puko odrađivanje posla.

Hajduk nakon što je zbog ozljede izašao i glavni vezni igrač Dominik Jelečević bez snage za preokret, a gosti su čekali šansu da još povećaju prednost, što su na kraju i napravili.

U 60. minuti krasnom solo akcijom Filip Denić je postigao gol za 3:0, a Krešo Jelačić u 80. minuti za konačnih 4:0.

ŽAL ZA 27. MINUTOM, ALI I VJERA U KLINCE

Iz Hajdukova kuta gledanja sigurno ostaje žal za tom 27. minutom. Teško je reći da bi Širokopoljci pobijedili danas uistinu dobru ekipu iz Selaca, ali da bi bilo više “vatre” za sam rezultat to je sigurno.

Na kraju treba istaknuti dva danas sjajna igrača kod gostiju Filipa Denića i Slavena Sekića.

Unatoč porazu (kojih će biti još), opet se vidjelo kada su ušli Hajdukovi klinci da svakako vrijedi “istrpjeti” ovu godinu i čekati ih.

Kamate na njihovu igru u budućnosti mogle bi biti veće od bilo koje komercijalne banke.