HDZ 2017.: HDZ nije i ne može biti HZZ – Svako prigradsko naselje imat će svog komunalnog redara

Objavljeno: 24. 03. 2021.


PODIJELI:

Malo manje od dva mjeseca prije izbora nećemo o anketama, nego ćemo oživjeti obećanja prošlih izbora.

Kroz nekoliko objava vidjet ćemo kakva je tada bila “utakmica” i tko su bili najžešći borci, ali i usporediti što je učinjeno nakon što se tinta osušila na IZBORNOM PROGRAMU. 

Da vidimo tko je ostao na liniji programa i  borio se za obećano narodu, a tko je “NAROD PREVEO ŽEDAN PREKO VODE”.


2017. godine HDZ je istaknuo Marina Mandarića za svog kandidata za gradonačelnika Đakova, dok su kandidati za zamjenika gradonačelnika predstavljeni Antun Galić i Robert Francem.

POVLAČENJE SREDSTAVA IZ EU FONDOVA I VIŠE NOVCA ZA UDRUGE

Dosadašnji gradonačelnik (Vinković, op.a.) nije povukao ni kunu iz EU fondova, da li ne zna, ili ne može jer je kažnjavan, ili ne želi, to ne znam.
Rezultat je jedna velika nula. Po tome smo možda i jedini grad u Hrvatskoj. 
Kada krenemo sa povlačenjem novaca iz EU fondova, odmah će više novaca ostati u proračunu, i puno će biti više za udruge.

Upravo će pomoć poduzetnicima koji mogu dovesti do novog zapošljavanja biti okosnica našeg programa i izvlačenje novaca iz EU fondova.”

SVAKO PRIGRADSKO NASELJE ĆE DOBITI JEDNOG STALNOG ZAPOSLENOG KOJI ĆE BRINUTI O JAVNIM POVRŠINAMA

“Mjesni odbori će i dalje raditi, istom snagom i istom energijom. Međutim ono što ćemo im olakšati na samom početku, to se vrlo brzo može provesti. Provest ćemo sistematizaciju u komunalnom poduzeću Univerzal, i svako prigradsko naselje će dobiti jednog stalno zaposlenog.

Ta osoba će imati radno mjesto u prigradskom naselju, imat će obavezu brinuti o javnim površinama, zelenim površinama, čišćenju snijega za vrijeme zime, pojačanoj košnji za vrijeme ljeta…”

MJESNI ODBORI ĆE ODLUČIVATI GDJE ĆE SE TROŠITI NOVCI U SELU

“Ako imamo ove godine npr. 700 000 kuna za prigradsko naselje, ne pada mi napamet da ja odlučujem koje su potrebe u tom naselju, i što ćemo raditi. 
Za to postoji Vijeće mjesnog odbora.”

HDZ NIJE HZZ, CILJ ČLANSTVA U NEKOJ STRANCI NIJE DA SE RIJEŠE OSOBNI PROBLEMI

“Ne mogu ni Grad ni gradske tvrtke biti perjanice gospodarstva ovdje lokalno. One moraju biti servis građanima i to je praktički to.

HDZ nije i ne može biti HZZ. Imamo puno članova, naravno, ali nije cilj članstva u nekoj stranci da se riješe osobni problemi.”

OSNIVANJE PODUZETNIČKIH ZONA U VLASNIŠTVU GRADA

“Osnova svakog gospodarskog razvoja, primjeri za to su drugi gradovi i općine koji su bili uspješni, osnivanje je poduzetničke zone u vlasništvu grada, gdje onda on po konkurentnim uvjetima može ponuditi potencijalnim investitorima zemljište i dadžbine u nadležnosti grada, olakšice i dr., a oni otvarati nova radna mjesta.”

(Objavljeno u lipnju 2017. godine)