HDZ: JAKOVINA NASTAVLJA UNIŠTAVATI HRVATSKO SELO I POLJOPRIVREDU!

Objavljeno: 10. 08. 2015.


PODIJELI:

hdzpriopć

Predsjednica HDZ-ova Odbora za regionalni razvoj i EU fondove Ivana Maletić i tajnik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Tugomir Majdak uputili su – uime oba ova odbora – zajedničko priopćenje u povodu obavijesti Ministarstva poljoprivrede o povećanju raspoloživih sredstava za sufinanciranje projekata iz 1. Natječaja za mjeru 4.

Mali i srednji poljoprivrednici, naime, ostat će bez potpora, a upravo su projekti malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ključni za opstanak hrvatskog sela.

Hoćete li nadoknaditi troškove OPG-ovima?

Što će time postići? I dalje prednost imaju ulaganja u infrastrukturu i zajednička ulaganja, i dalje će najveći dio od 1000 prijavljenih projekata malih i srednjih poljoprivrednika biti odbijeno. To su projekti malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su ključni za opstanak hrvatskog sela.

Ponavljamo pitanje upućeno još u travnju ministru Jakovini i Vladi: S obzirom da ste odgovorni za dezinformiranje i stvaranje prevelikih očekivanja od loše definiranog natječaja hoćete li i kada nadoknaditi malim OPG-ima barem sredstva uložena u pripremu projektne dokumentacije? – stoji između ostalog u priopćenju.