HDZ, MOST i SDP nisu podržali da se naknade vijećnika usmjere u fond za građane

Objavljeno: 08. 05. 2020.


PODIJELI:

Ankica Mandić, gradska vijećnica HNS-a u emisiji “Izravno” Radio Đakova tražila je da se osnuje fond za pomoć poduzetnicima i građanima, međutim taj prijedlog nije prošao.

Evo što je između ostalog rekla Ankica Mandić:

 

HDZ, MOST I SDP PROTIV FONDA ZA POMOĆ GRAĐANIMA

“Na Sjednici GV između ostalog sam ja predložila da se osnuje Fond za pomoć poduzetnicima i građanima.

Taj fond da se oformi iz sredstava onih manifestacija u gradu koje neće biti odrađene, kao što su sada Strossmayerovi dani, kao što je Dan grada, kao što je bio Uskrsni gastro fest, pa imamo sada Đakovačke vezove.

Tako da tu dobar dio sredstava bi se slio u taj fond, između ostalog, predložila sam da i naše naknade, da ukinemo jednostavno naše naknade, da radimo za jednu kunu.

KLUB SRCEM ZA ĐAKOVO, HNS, HSS I NEZAVISNI SOLDO OSTALI USAMLJENI

Ako mogu mjesni odbori, i sada u ovim kriznim vremenima se pokazalo da MO u stožerima su odlični. Tada mogu i gradski vijećnici i potpredsjednici vijeća raditi za 1 kn, u stvari volonterski. Međutim to na sjednici Gradskog vijeća nije prošlo, jer tu odluku nisu podržali ni HDZ, ni MOST, ni SDP.

Ostali smo samo mi iz Kluba Srcem za Đakovo, odnosno HNS, HSS i nezavisni vijećnik Goran Soldo” -rekla je u emisiji vijećnica HNS-a.

PREDSJEDNIK VIJEĆA NIJE DAO NI DA SE GLASA O PRIJEDLOGU, A KAMOLI DA BI ODRADILI TO

“Isto tako, predlagala sam taj fond, kako bi se pomoglo poduzetnicima i građanima, onim građanima koji su trajnije nezaposleni, čije je socijalno stanje dosta loše i ukidanje prireza.

Taj iznos je izravna pomoć našim građanima, jer mi smo išli sada na poduzetnike, a građani nisu dobili apsolutno ništa. Predlagala sam da to bude do kraja godine, to je 1 700 000 kn u proračunu. Dakle, rebalans proračuna bi se morao napraviti, preraspodijeliti sredstva.

GRAĐANIMA NISMO DALI NI KUNE

Međutim predsjednik Vijeća mi nije dao da čak to ide na glasovanje, a kamoli da bi odradili to. Da li će biti u budućnosti, na idućoj sjednici što, to ne znam, ali mi pomoći našim građanima nismo dali niti jedne kune.

Poduzetnicima su neke kozmetičke promjene napravljene, ali nema ni jedne konkretne akcije prema poduzetnicima” – rekla je između ostalog u emisiji “Izravno” Radio Đakova vijećnica Ankica Mandić. (Foto: screenshot DJAKOVOTV)