HDZ-u pristupili dosadašnji predsjednik i tajnik stranke Zeleni Hrvatske

Objavljeno: 21. 07. 2017.


PODIJELI:
Danas su se javnosti predstavili novi članovi Hrvatske demokratske zajednice.

Riječ je o dosadašnjem predsjedniku stranke Zeleni Hrvatske Zdravku Peki i tajniku Ivici Bilcu koji su istaknuli kako je rukovodstvo stranke prešlo u Hrvatsku demokratsku zajednicu te kako ujedno poziva i sve članove i simpatizere da im se pridruže.

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić rekao je kako već duže vrijeme naglašava kako su dobrodošli svi koji žele svojim znanjem, trudom i radom pridonijeti realizaciji niza planiranih projekata na području županije, a sve u svrhu ciljanog napretka i razvoja.

„Osječko-baranjska županija bila je žrtva 12-godišnjeg političkog sukobljavanja u kojem je sudjelovalo niz stranaka i to se mora zaustaviti jer nam sukobi ne mogu omogućiti razvoj niti donijeti boljitak stanovnicima naše županije. Uhvatit ćemo korak sa županijama koje imaju političku stabilnost i okrenute su realizaciji projekata.“ – rekao je Anušić.

Zdravko Peko je rekao kako aktualni Projekt Slavonija, Baranja i Srijem koji provodi Vlada RH otvara prostor svima koji se žele uključiti u njegovu realizaciju i na neki način doprinijeti, a on želi raditi na novim razvojnim mogućnostima koje se otvaraju.

„Naš prelazak ujedno označava i prestanak rada stranke Zeleni Hrvatske kojoj sada predstoji gašenje. I do sada smo brojnim aktivnostima kroz društveno i političko djelovanje nastojali štititi interese Osijeka te Slavonije i Baranje, a to planiramo raditi i dalje.“ – naglasio je Peko te poručio kako je HDZ pravi izbor upravo zbog svojih dugoročnih razvojnih planova i strategije koja omogućava napredak, a župan Anušić osoba koja je do sada pokazala i dokazala da može i zna provoditi promjene.