HEP bez pitanja upao čovjeku na privatnu njivu i uništio mu usjeve

Objavljeno: 16. 05. 2020.


PODIJELI:

Bez ikakva pitanja ili obavijesti i bez dopuštenja vlasnika njive u Otoku, gradiću kraj Vinkovaca, bager tvrtke Sokol koji izvodi radove za vinkovačku Elektru u sastavu HEP-a, počeo je izvoditi radove i kopati kanal za polaganje kabla uz obližnji električni stup – piše Telegram.

 

Događaj se zbio prošle srijede, 13. svibnja. Jelić je otišao u Policijsku postaju u Otok i prijavio slučaj, nakon čega su radovi obustavljeni, a bager brzo povučen s njive. No, šteta je ostala. Njiva je raskopana, radovi nisu završeni, jer vlasnik Zvonimir Jelić ne dopušta pristup njivi dok ne požanje ječam.

Direktor vinkovačke Elektre, u sastavu Hrvatske elektroprivrede, Vladimir Čavlović, priznaje da vlasnik parcele zasađene pivarskim ječmom, Zvonko Jelić nije bio osobno obaviješten o izvođenju radova.

“Obavijest o izvođenju radova objavljujemo putem medija ili oglasom na prometnim mjestima”, kaže Čavlović za Telegram, no na pitanje na kojim je to prometnim mjestima u Otoku oglas bio postavljen ili na kojim mediju objavljen, nije znao odgovoriti.

Dodao je, međutim, da su vlasniku njive voljni nadoknaditi štetu, a na naš upit imaju li cjenik temeljem kojeg obračunavaju štetu odgovorio je kako se HEP o nastaloj šteti nastoji dogovoriti s vlasnicima – piše između ostalog Telegram. (Foto: Telegram)