HNK Đakovo Croatia dobiva i žensku ekipu

Objavljeno: 06. 03. 2021.


PODIJELI:

Posljednjih nekoliko mjeseci uprava kluba na čelu s predsjednikom Ivanom Mikulićem intenzivno priprema teren za pokretanje ženske ekipe kako bi i djevojke u gradu, ali i okolici, imale mogućnost baviti se najvažnijom sporednom stvari na svijetu – nogometom.

 

PRVA TRENERICA ŽENSKOG NOGOMETA U ĐAKOVU MARIJA PENAVA

Tako je Škola nogometa HNK Đakovo Croatia dobila još jednu selekciju – onu žensku. I naravno, novoga trenera odnosno trenericu Mariju Penava, magistricu kineziologije koja je u subotu u 14:00 sati odradila i prvi službeni trening na terenu s umjetnom travom Stadiona Đakovo.

MIKULIĆ: TRI GODINE STVARAMO UVJETE ZA POVRATAK NAŠIH VETERANA I POKRETANJE ŽENSKOG NOGOMETA

„Već tri godine stvaramo uvjete za povratak naših veterana i pokretanje ženskoga nogometa. Evo, nadam se da smo u tome uspjeli. Doduše, ovo je pilot projekt kojega ćemo pratiti nekoliko mjeseci i ukoliko se on pokaže opravdanim, a uopće ne sumnjam u to, na jesen bismo mogli prijaviti i ekipu za natjecanje. Vjerujem da će se iz dana u dan pojavljivati sve više djevojaka i da će Đakovo u skoroj budućnosti biti prepoznat i kao grad ženskoga nogometa. Jako brzo djevojkama ćemo osigurati sportsku opremu i sve uvjete za kvalitetan rad. Ovo je i projekt kojega propisuje i HNS jer u skoroj budućnosti svaki drugoligaški klub morat će imati žensku ekipu ako se želi natjecati. Na tom tragu mi zaokružujemo priču i vjerujemo da je ovo jedan novi kvalitativni iskorak u radu našega kluba. Djevojkama i trenerici želim mnogo uspjeha u radu s uvjerenjem da će na ponos grada braniti boje našega kluba“, zaključio je predsjednik HNK Đakovo Croatia Ivan Mikulić – prenosi između ostalog DJSPORT. (Foto: DJSPORT)