Hoće li opet golubovi pojesti pšenicu?

Objavljeno: 14. 06. 2017.


PODIJELI:
Saborski zastupnik HSS-a Davor Vladović danas je na saborskoj sjednici upozorio na probleme poljoprivredne proizvodnje. Evo nekoliko njegovih osvrta:

TKO ĆE BITI OTKUPLJIVAČ PŠENICE I PO KOJOJ CIJENI?
“Hoće li se Agrokor i tvrtke u njegovom vlasništvu pojaviti kao otkupljivači, jesu li silosi sigurni za prijem i prihvat žitarica ili će se dogoditi kao onda u Đakovu da nestane i pšenica i novac? Tko će biti otkupljivač i po kojoj cijeni? Cijena pšenice ne bi smjela biti ispod 1,2 kn po kilogramu.”

HSS POZIVA VLADU DA ORGANIZIRA OTKUP I PRODAJU POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA
“Vidjeli smo ovih dana našoj Vladi kupovina i trgovina dobro ide kada se radi o trgovini mandatima i foteljama. Mi iz HSS-a ih pozivamo da organiziraju otkup i trgovinu poljoprivrednih proizvoda kako bi svi građani Hrvatske imali koristi.”

VIŠE NE UVOZIMO SAMO BRAŠNO NEGO I GOTOVI KRUH
“Gospodo, mi uvozimo kruh! Kakva je to država koja ne može organizirati proizvodnju kruga za svoje građane, u Slavoniji koja može biti žitnica Europe. Kod nas u Hrvatskoj nije samo posrijedi uvoz brašna nego i gotovog kruha. Uvozimo više od 10 tisuća tona smrznutog kruha koji se kod nas samo – dopeče i 60 tisuća tona pekarskih proizvoda. Žetva je kruh, pšenica je strateški prehrambeni proizvod jedne zemlje. Uvozom kruha uništavamo seljaka i mlinsko-pekarsku industriju. Koliko je to radnih mjesta?”