Hrvatska udruga poljoprivrednika: Ministar Tolušić je u staroj maniri, manekenskim stilom uletio fušerski u dobar posao

Objavljeno: 09. 08. 2017.


PODIJELI:

Hrvatska udruga poljoprivrednika održala je u srijedu konferenciju za medije pred Ministarstvom poljoprivrede nakon što je novi pravilnik ministra Tomislava Tolušića, , koji povećava takse za uvoz voća i povrća iz trećih zemalja, izazvao svojevrsni trgovinski rad sa susjednim zemljama – prenosi N1.

“Ministar Tolušić je u staroj maniri, manekenskim stilom uletio fušerski u dobar posao, dobru ideju, ali ju nije dobro izvršio. Slažemo se da je potrebna veća kontrola proizvoda, ali ne samo iz trećih zemalja nego i EU-a. Iz Poljske uvozimo robu koja je deset puta manje kvalitetnija od naše, meso iz Rumunjske i Mađarske je također nekvalitetno”, rekao je Tihomir Jaić iz Hrvatske udruge poljoprivrednika.

“Takav pravilnik je potrebno kvalitetno pripremiti, razgovarati sa svim dionicima i zainteresiranim stranama. Isto tako je potrebno pripremiti diplomaciju. Ovo što se sada događa u susjednim državama bilo je za očekivati. Nažalost, gospodin ministar se nije pripremio, nije uposlio diplomaciju da to sredi. Fušerski je odradio posao.” – piše između ostalog N1.