Hrvatski poljoprivrednici dobit će 1,5 milijardi eura kroz šest godina, plus još dvije milijarde eura za ruralni razvoj

Objavljeno: 23. 03. 2017.


PODIJELI:

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Philom Hoganom. Uz predsjednika Vlade bio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

U izjavi za medije, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izrazio je zadovoljstvo posjetom povjerenika Europske komisije Phila Hogana, rekavši da je on jedan od najvažnijih povjerenika, s obzirom da veliki dio europskog proračuna odlazi na Zajedničku poljoprivrednu politiku, ali je poljoprivreda i jedna od najvažnijih djelatnosti u Hrvatskoj.
Povjerenik Europske komisije Phil Hogan naglasio je da su poljoprivreda i turizam vrlo važni sektori u Hrvatskoj te mogu dati ogroman doprinos gospodarskom rastu i razvoju te stvaranju novih radnih mjesta.

Naveo je podatak koji ilustrira doprinos Zajedničke poljoprivredne politike Hrvatskoj, rekavši da će hrvatski poljoprivrednici dobiti 1,5 milijardi eura kroz šest godina, plus još dvije milijarde eura za ruralni razvoj. Naglasio je da će to značajno pomoći hrvatskim poljoprivrednicima, kvaliteti proizvoda, ali i ulaganjima u ruralna područja te ekonomskom razvoju poljoprivrede i turizma – stoji između ostalog u obavijesti Vlade RH.