HSS odlučio s kim će zajednički na lokalne izbore u OBŽ, zna se i čiju će kandidaturu za župana podržati

Objavljeno: 07. 04. 2017.


PODIJELI:

Nakon jednoglasne podrške predsjedništva HSS-a OBŽ i Županijski odbor HSS-a na svojoj sjednici održanoj u Čepinu 5. travnja 2017. godine prihvatio je prijedlog zajedničkog izlaska na izbore HNS, HSS i HSU, te ovlastio pregovarački tim za nastavak i zaključivanje pregovora s HNS-om i HSU-om.

Županijski odbor je potvrdio stav da je HSS prilikom izlaska na lokalne izbore 2017. godine otvoren za suradnju s političkim opcijama kojima je stalo do boljitka i prosperiteta stanovnika u Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku.

Ujedno, donesena je odluka kojom prof. dr. Vladimira Šišljagića podržavamo u kandidaturi za župana Osječko-baranjske županije, kao i njegov, i program nezavisne liste Snaga Slavonije i Baranje koji jamče zaustavljanje negativnih trendova, razvoj i stabilnost naše županije, ali i dijele temeljne vrijednosti koje baštini HSS.

Uvjereni smo da će podršku pružiti i naši politički istomišljenici i dugogodišnji politički partneri, a u ostvarivanju zajedničkog cilja – od strateškog razvoja poljoprivrede, sela, gospodarstva, poduzetništva i obrta do otvaranja radnih mjesta i zaustavljanja iseljavanja stanovništva. HSS želi biti dio pobjedničkog tima i spremni smo preuzeti odgovornosti za Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek kao središte naše županije.

 

Županijski  odbor HSS-a Osječko-baranjske županije usvojio je i nacrt Programa za predstojeće lokalne izbore koji će, u suradnji s koalicijskim partnerima uskoro biti predstavljen javnosti.

Uvjereni smo da će birači prepoznati naš Program te dati povjerenje HSS-u i kandidatima jer naš cilj je u slijedećem sazivu Skupštine OBŽ osnovati Klub vijećnika kao i osvojiti vijećničko mjesto u Gradskom vijeću grada Osijeka.

Na predstojećim lokalnim izborima HSS u Osječko-baranjskoj županiji ima 12 kandidata za načelnike, 6 kandidata za zamjenike načelnika i trenutno – jednog kandidata za gradonačelnika – Vlatka Mikolaševića za gradonačelnika Donjeg Miholjca koji je ujedno i predsjednik GO HSS-a D.Miholjac te vijećnik u Gradskom vijeću Donjeg Miholjca.

 

VJERA U BOGA I SELJAČKA SLOGA!

Predsjednik  HSS-a OBŽ
Zvonko Pongrac