HUBOL: Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera predstavlja čin licemjerja i kukavičluka – Sve ono što branitelji nisu bili

Objavljeno: 10. 11. 2020.


PODIJELI:

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) reagirala je na Odluku Stožera civilne zaštite RH da se epidemiološke mjere koje su na snazi, iznimno ne primjenjuju na okupljanja radi obilježavanja blagdana i neradnih dana.

 

Prenosimo u cijelosti priopćenje Hrvatske udruge bolničkih liječnika:

“Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i svih ostalih hrvatskih gradova i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka. Sve ono što branitelji nisu bili. Obilježavanje sjećanja na njihovu hrabrost i žrtve zaslužuje isto takav čin – čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo pridržavanjem istih mjera koje vrijede za sve nas, u svim životnim situacijama. Mi zdravstveni djelatnici obilježit ćemo ga na svoj način – na svojim radnim mjestima – na prvim linijama obrane od epidemije čuvajući svaki život kao da je nas najbliži – isto kako su i oni nekad čuvali nas. Hvala im do vječnosti!”