I DALJE SE SKRIVAJU INFORMACIJE OD GRAĐANA, GRAD JE POTPUNO NETRANSPARENTAN

Objavljeno: 18. 11. 2016.


PODIJELI:

gv

Sve materijale za buduće sjednice GVGĐ od danas možete pregledati na mrežnim stranicama Gradske organizacije SDP-a Đakovo

Gradska organizacija SDP-a Đakovo konstantno upozorava na netransparentnost Grada Đakova.

Već nekoliko godina upozoravano na ocjenu Instituta za javne financije koji Gradu Đakovu daje iz godine u godinu ocjenu jedan(1) za proračunsku transparentnost. Građani nemaju uvid u gradski proračun i nemaju priliku vidjeti na što gradska vlast troši njihov novac.

Uporno smo inzistirali na javnom prijenosu sjednica Gradskog vijeća i prisilili vladajuću većinu da ih učine javno dostupnima svim građanima. Naravno, oni to čine s nekoliko mjeseci zakašnjenja.

Dolaskom na vlast sadašnje garniture lokalne vladajuće većine, Grad Đakovo srozao se sa 70. na 140. mjesto na listi “otvorenosti” i (ne)transparentnosti.

Kako bismo što većem broju zainteresiranih građana omogućili uvid u gradski proračun, Gradska organizacija SDP-a Đakovo na svojim će mrežnim stranicama objavljivati sve materijale vezane uz buduće sjednice Gradskog vijeća.

OVDJE potražite materijale za 24. sjednicu GVGĐ gdje se, između ostaloga, nalaze i prijedlog rebalansa proračuna grada Đakova za 2016. godinu te prijedlog proračuna za 2017. godinu.

Ovim putem pozivamo sve građane koji imaju neki prijedlog za naše vijećnike i žele potaknuti raspravu o određenim temama ili komentirati nešto iz predočenih materijala, neka nam se jave na mail adresu sdp.djakovo@gmail.com ili putem Facebooka.

Gradski odbor SDP-a Đakovo

 

 

.