I IZGRADNJOM IGRALIŠTA DO URAVNOTEŽENOG RAZVOJA ŽUPANIJE

Objavljeno: 11. 11. 2016.


PODIJELI:

djig

Osječko-baranjska županija od 2006. godine provodi projekt izgradnje športskih terena na području Osječko-baranjske županije, pa su do sada izgrađena 53 športska terena u vrijednosti od 12.716.628,29 kuna. Istovremeno se provodi i projekt za dječja igrališta u komu je izgrađeno i opremljeno 91 dječje igralište u vrijednosti od 6.786.638,43 kuna.
Ove godine taj proces se nastavlja te su određene lokacije za izgradnju pet sportskih terena (u Bistrincima, Švajcarnici, Levanjskoj Varoši, Hrastinu i Vuki) te četiri lokacije na kojima će se izvesti radovi u svrhu održavanja športskih terena (Beli Manastir, Srednja škola Isidora Kršnjavog Našice, Graditeljsko-geodetska škola Osijek i Bilje). Proveden je postupak javne nabave i vrijednost radova za tih devet športskih terena iznosi 2.214.806,61 kuna, a vrijednost stručnog nadzora iznosi 60.000,00 kuna. Izvođač je uveden u posao i započeli su radovi izgradnje.
Vodeći brigu o uravnoteženom razvoju Osječko-baranjske županije, župan dr. sc. Vladimir Šišljagić u konzultaciji sa stručnim službama i predstavnicima jedinica lokalne samouprave odredio još tri lokacije za izgradnju športskih terena, i to u Osijeku, Tenji i Baranjskom Petrovom Selu.
Isto tako su određene su lokacije za izgradnju 11 dječjih igrališta (Bocanjevci, OŠ Višnjevac, Osijek, Tvrđavica-Podravlje, Valpovo, Bilje, Bizovac, Breznica Đakovačka, OŠ Josip Kozarac Punitovci, Satnica Đakovačka i Vladislavci, za koje će Županija provesti postupke nabave za izradu projektne dokumentacije te izgradnju i opremanje u vrijednosti 2,6 milijuna kuna.
Tim povodom 10. studenoga 2016. godine župan Šišljagić potpisao je sporazume s gradonačelnicima, načelnicima i ravnateljima škola na čijem će se području 2016. godine graditi ili opremati dječja igrališta.

 

 

.