[Ideja godine ’21] Otvorene prijave, najbolja srednjoškolska ideja osvaja 10.000,00 kn

Objavljeno: 03. 03. 2021.


PODIJELI:

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je Effectus – Studij financija i prava. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Medijska platforma Poduzetnik. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje te Zagrebački inovacijski centar – ZICER.

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele poduzeti svoj prvi poduzetnički korak. Za razliku od školskih natjecanja na koja smo naviknuti, ne tražimo da nam pokažete znanje u školskom gradivu. Želimo čuti vaš poslovni plan, a u njemu tražimo inovativnost, kreativnost, ali i dobre prezentacijske vještine.

Pri tome, morate koristiti internet ili neku od novih tehnologija, primjerice umjetnu inteligenciju, internet stvari (IoT), digitalno proširena stvarnost (AR), robote, blockchain, virtualnu stvarnost, bespilotne letjelice, 3D ispis ili nešto sasvim drugo. Želimo čuti kako nove tehnologije planirate koristiti kako biste riješili neki od problema koji muče vas, vašu okolinu ili cijelo društvo. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. (Foto: Srednja.hr)