IMALI STE ČOBANKOVIĆA I JAKOVINU, I ŠTO STE NAPRAVILI – O SLAVONIJI ODLUČIVAT ĆE METKOVIĆ ILI ZAGREB

Objavljeno: 22. 08. 2016.


PODIJELI:

hdzpriopć

Koliko je duboko slavonsko blato ili koja će opcija imati manje štete za Slavoniju?

Agroklub u osvrtu što se nudi poljoprivredi, kroz prizmu predstojećih parlamentarnih izbora ne djeluje optimistično, ili ipak treba čitati i između redaka…

Imamo dakle izbor, Romić ili Jambo. A moj bože, jel ne bi bilo normalno da daju nekog pomoćnika za ribarstvo ili nešto što se tiče mandarina i lubenica. Zar ne bi bilo realno da nam taj resor vodi ipak netko tko je ogrezao u velikoj poljoprivredi. Ili iz samog okruženja Ministarstva poljoprivrede, ili pak iz nekih institucija vezanih za agrar i proizvodnju hrane?

Od Slavonaca smo u zadnje vrijeme imali toga nesretnog Jakovinu i SDP je s tim sve totalno zaribao. Bio je i Slavonac i sada nam svatko može to nabiti na nos. Mislim na to da kažu “evo imali ste Slavonca i što ste napravili”. Čobanković i Đurkić su ipak pokazalo se, bili dobri u tom resoru koliko god da je Čobi imao i tu mrlju u svojoj stranci. Ali to su ipak bili ljudi iz poljoprivrede. No, ako i Romić ostane, možda će to biti sreća da ne dobivamo novi eksperiment s Jambom. Čisto ne mogu vjerovati da bi se SDP u slučaju pobjede odlučio da za nas najvažniji sektor da tom metkovićkom kralju mandarina kako ga zovu. Ipak bi Ministarstvo poljoprivrede trebalo ozbiljnije shvatiti.

O sudbini Slavonije će se odlučivati s Jadrana ili Zagreba

A možda su Slavonci i sami krivi. Petar Pranjić je okupio jednu ekipu, Kraljičak u HDSSB-u drugu, a Kovač i Laslo neku treću. Slavonski HSS ima neku četvrtu, ali je očito taj resor predao upravo Metkovčanima. NI MOST više ne funkcionira u agro smjeru. Ružicu Vukovac su izigrali, kao i udrugu Život. Kako bi rekli, nula poena. Mlaki Slavonci totalno su nespremni za napad na ovaj resor pa neće biti ni čudo da se o njihovu životu, poslu i radu odlučivati ne samo u Zagrebu, već ovoga puta i na Jadranu – piše Agroklub, valjda ni sami ne vjerujući da bi se mogao ipak probuditi slavonski inat, koji bi okupio u Slavoniji sve glave na okup.

 

 

.