INICIJATIVA GRADSKOG ODBORA SDP-a: GRAD ĐAKOVO JEDAN JE OD RIJETKIH GRADOVA KOJI NEMA ULICU POSVEĆENU GRADU HEROJU. OVO JE NAŠ PRIJEDLOG.

Objavljeno: 21. 12. 2016.


PODIJELI:

Gradska organizacija SDP-a Đakovo poslala je prije nekoliko dana Gradu Đakovu, odnosno Odboru za imenovanje ulica, trgova i parkova Grada Đakova te Odjelu za komunalne djelatnosti Grada Đakova, prijedlog o imenovanju jedne gradske ulice u Ulicu grada Vukovara.

Inicijativa je to koju je pokrenuo Gradski odbor SDP-a Đakovo potaknut činjenicom da je Đakovo jedan od rijetkih gradova koji nema ulicu grada Vukovara.

Prijedlog Gradske organizacije SDP-a Đakovo je da se Ulicom grada Vukovara imenuje dio Vijenca kardinala Alojzija Stepinca od i oko Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Đakovštine te ulicom koja vodi od spomenika do kružnog toka na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Time bismo na dostojanstven način odali dužnu počast svim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, vodeći računa o tome da ne stvaramo dodatni trošak stanovnicima.

Naime, imenovanjem te ulice mijenjanje adrese obuhvatilo bi zgradu Mate Korodve u kojoj su smještene državne institucije koje zasigurno ne bi imale problem s ovom inicijativom te gradsko parkiralište iza crkve Svih svetih što Gradu ne može predstavljati problem.

Ulica već ima simbolično značenje jer se upravo uzduž iste svake godine uoči dana vukovarske tragedije pale svijeće u znak sjećanja na žrtve herojskog grada Vukovara.

Ova inicijativa dolazi namjerno u ovom trenutku kako bi se izbjegla sva politizacija kojoj svjedočimo zadnjih godina u studenom uoči dana pada Vukovara.

Nadamo se da će gradska vlast, ali i sve političke stranke u gradu Đakovu, podržati ovu inicijativu.

Iz Grada odgovor nismo dobili, a čudi nas i to što inicijativa nije uvrštena na sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća. Nadamo se da gradska vlast ipak neće politizirati o ovoj temi i inatiti se samo zato jer inicijativa dolazi iz redova SDP-a.

GO SDP-a Đakovo