Inspekcija zatvorila neregistrirano uslužno klanje u Dragotinu

Objavljeno: 10. 12. 2020.


PODIJELI:

Inspekcija je proteklih dana zatvorila uslužna klanja koja se odvijaju u više sela Đakovštine, unatoč tome što brojna domaćinstva i dalje žele do punih pušnica i zamrzivača s mesom dobivenim tradicionalnom svinjokoljom, no zadnjih godina i u kolinjima tradicionalnoj Slavoniji problem je manjka ljudi koji bi ih obavljali – piše Glas Slavonije.

 

“Tržišna inspekcija zaprimila je anonimnu prijavu čiji je sadržaj ukazivao na obavljanje neregistrirane uslužne djelatnosti, odnosno uslužnog klanja stoke u mjestu Dragotinu. Nadzorom je utvrđeno obavljanje neregistrirane djelatnosti od strane fizičke osobe, bez da je istu registrirala kod nadležnog tijela, ili obavljanje iste djelatnosti prijavila poreznim tijelima”, navode u Inspektoratu.

– U Slavoniji danas nema tko klati, a ti dečki su se organizirali i ponudili svoje usluge, a ima ih u svakom drugom selu. Opremili su se, ponudili svoje usluge, što je ljudima dobro došlo, a oni našli način kako svojim radom i znanjem ostvariti neki prihod. Sada je sve upitno. Nakon što je inspekcija zatvorila uslužno klanje, ostali su vjerojatno automatizmom sami stali pribojavajući se kazni – kaže potpredsjednik Poljoprivredne komore Matije Brlošića – piše između ostalog Glas Slavonije. (Foto: Ilustracija)