ISKLJUČENI IZGLASALI OPOZIV VULINA I GLAVAŠA – IZVANREDNI IZBORNI SABOR 10. PROSINCA

Objavljeno: 11. 11. 2016.


PODIJELI:

koordinacija

Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a, okupljena oko Dinka Burića i Vladimira Šišljagića inicirala je sazivanje Glavnog odbora stranke, koji je sinoć odlučio o održavanju izvanrednog Izbornog sabora HDSSB-a.

Glavni odbor sazvan je potpisima više od polovine članova, a na jučerašnjoj sjednici sudjelovao je 131 član. Utvrđen je kvorum, natpolovična većina, kako bi Glavni odbor mogao pravovaljano zasjedati i donositi odluke. Sjednica nije završena i trajat će do početka Izbornog sabora HDSSB-a.

„Temelj za sazivanje ove sjednice isključivo je statut stranke. Sjednicu smo sazvali potpisima više od trećine članova Glavnoga odbora, a morali smo to učiniti jer je gospodin Vulin suspendirao predsjednicu GO-a Danijelu Lovoković i njezina zamjenika Burića i to samo zato da spriječi sazivanje ove sjednice“, rekao je Vladimir Šišljagić koji tvrdi kako su Vulin i Branimir Glavaš svjesni kako nemaju većinu u ovom tijelu.

„Na žalost, Glavaš je stranku podredio osobnim interesima, iako ovo nije Glavaševa stranka, a Vulin nije našao način kako da mu se odupre, iako je unazad godinu i pol dana upozoravan da stanje u stranci nije dobro. Ovo nije puč, jer ovdje je većina članova Glavnog odbora“, naglasio je Šišljagić.

Na sjednici nije bilo ni Dinka Burića ni Danijele Lovoković jer oni priznaju svoju suspenziju.

Glavni odbor jednoglasno je izglasao opoziv predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina, njegova zamjenika Karla Šatvara, svih članova Predsjedništva, među kojima i Branimira Glavaša, te članove drugih tijela stranke, izglasana je odluka o tajnom glasovanju za sva stranačka tijela, a izvanredni izborni Sabor stranke sazvan je za 10. prosinca i bit će održan u Osijeku – stoji u izvješću Koordinacije načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a.

 

 

.