Ivan Anušić preuzeo dužnost župana Osječko-baranjske županije

Objavljeno: 12. 06. 2017.


PODIJELI:
Novoizabrani župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić danas, 12. lipnja 2017. godine, preuzeo je tu dužnost od dosadašnjeg župana dr. sc. Vladimira Šišljagića.

U primopredaji su sudjelovali i novoizabrani zamjenici župana Petar Lagator i Goran Ivanović te mr. sc. Radomir Čvarković koji je izabran za zamjenika župana iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine. Svečanosti su nazočili i saborski zastupnici Vlatko Kopić i Domagoj Mikulić, gradonačelnici Našica i Belog Manastira te drugi uzvanici.

Dosadašnji župan Šišljagić još jednom je čestitao Ivanu Anušiću na izboru za župana, a zahvalio suradnicima u Županiji, kao i dosadašnjim gradonačelnicima i načelnicima na suradnji i radu u proteklih osam godina. Novom županu Anušiću predao je kompletnu dokumentaciju sa izvješćima o radu svih upravnih odjela, realiziranim i projektima u tijeku te financijskom i kadrovskom stanju Županije. Poželio mu je uspješan rad i realizaciju projekata koje je zacrtao u svom programu, a obećao suradnju u Županijskoj skupštini na projektima za dobrobit Županije.

Župan Ivan Anušić zahvalio je biračima koji su mu dali povjerenje za vođenje Županije, a dosadašnjem županu na korektnom postupanju u predizbornoj kampanji i primopredaji dužnosti.
Sve što sam najavio u kampanji i u predizbornom programu, te na tomu dobio povjerenje birača, bit će realizirano, a na tomu počinjemo raditi već danas. Pozivam sve, od zaposlenika do vijećnika i svih ostalih koji žele raditi na dobrobit županije da nam se priključe. Mene zanimaju samo konkretni projekti i rezultati. Na takvom pristupu radu ću ustrajati i tu neće biti kompromisa. Otvoren sam za svaki razgovor o svim pitanjima, a očekujem red i rad te da po mojoj procjeni ovaj sustav treba ubrzati. Vjerujem da će novi način rada vrlo brzo pokazati rezultate – poručio je župan Ivan Anušić.
Kao prve poteze koje će poduzeti, župan Anušić najavio je poziv predsjedniku Andreju Plenkoviću da se sjednica Vlade Republike Hrvatske održi u Osijeku, a dakako na dnevnom redu trebaju biti projekti poput nastavka gradnje Koridora 5c, izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, sustava navodnjavanja, vodne stepenice.