Ivan Romac: Pitam se ima li sve ovo uopće smisla?

Objavljeno: 29. 07. 2017.


PODIJELI:
Entuzijasti su obično ljudi koji najmanje štede sebe za bilo koji dio općeg dobra: sportskog, humanitarnog, kulturnog  ili nečeg četvrtog. Gašenje nekog od tih subjekata u zajednici, iako opće društvenog značaja, shvaćaju kao osobni poraz. Čak i kada je zid objektivno previsok za preskočiti, teško se pomiriti da 30, 50 ili 70-godišnju tradiciju nije moguće nastaviti.

Sve je složeno, ispeglano, mreže su postavljene, igralište pokošeno – ali nema nikoga.

Upravo to dočaravaju slike Ivana Romca, koji poziva igrače i prijatelje jednog od uglednijih klubova Đakovštine, Sloge iz Koritne, da se odazovu barem na sastanak i odluče što i kako dalje.

Prenosimo svojevrsni apel Ivana Romca u cijelosti:

“Svaka vam čast!
Ostavljam svoj posao, trčim vamo, letim tamo i pitam se zbog koga.
Pitam se ima li sve ovo uopće smisla? Imaš sve uvjete za rad, sve im lijepo prirediš, sve si isplaniraš i onda kao po dobrom starom običaju ostaneš razočaran.
Pitam se gdje je današnja mladež? Zar nitko nema volje, želje i htijenja izdvojiti sat, dva doći na trening i malo se ispuhati.
Prozivam i naše igrače seniora, gdje ste kad treba raditi, a na svim utakmicama ste svi pametni, svi sve znate. Nije vam ni nebo granica.
Pitam se gdje ste?Čast i izuzetak onima koji rade druge smjene pa ne mogu, a ovi koji mogu i ne dolaze nije vrijedno ni komentirati.
Žalosno je što se ovo nije nikad dešavalo u povijesti kluba, ali eto došlo je vrijeme i za to. Ako se trebamo ugasiti i isključiti iz lige, što će najvjerojatnije i biti, može nas sve skupa biti sramota. Jer razlog za nedolazak na treninge nije ni zbog predsjednika kluba kakav god on bio, ni zbog blagajnika, ni zbog nekog petog ili desetog.
Dragi moji Slogaši koliko vas ima, prvo krenite od sebe i u sebi tražite razlog.
Ovo je jedna velika, velika sramota za naše selo i za naš klub koji ima jako lijepu povijest.

Sastanak je u nedjelju (20h) u prostorijama kluba, gdje će se odlučiti o sudbini kluba i prve ekipe. Pa eto dragi moji igrači molio bih vas da dođete.
Sportski pozz svima…”