Između Koritne i Šodolovaca izorao bombu

Objavljeno: 17. 04. 2021.


PODIJELI:

Jučer, 16. travnja, oko 10,25 sati, u Belom Manastiru, na smetlištu, 42-godišnji državljanin Republike Hrvatske pronašao je ručnu bombu. O pronalasku bombe obavijestio je policiju.
Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je  na siguran način izuzeo bombu.
Istog dana oko 17.40 sati u polju između mjesta Šodolovci i Koritna 60-godišnji državljanin Republike Hrvatske orao je njivu. U jednom trenutku traktorskim plugom izorao je jednu ručnu bombu M-52. O pronalasku bombe obavijestio je policiju.
Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je  bombu uništio na mjestu pronalaska.


Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – stoji u obavijesti Policijske uprave osječko-baranjske.