Između Mandićevca i Borovika pronašli topnički projektil

Objavljeno: 18. 05. 2021.


PODIJELI:

Jučer, 17. svibnja, oko 10,15 sati, u šumi između Mandićevca i Borovika, djelatnici tvrtke tijekom izvođenja radova pronašli su topnički projektil 76 mm, bez upaljača.
Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo projektil.

Istoga dana, oko 16 sati, na području Čepina, 26-godišnji građanin prilikom sakupljanja starog željeza u željeznoj kutiji pronašao je dvije ručne bombe M-75.
Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo bombe.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – stoji u obavijesti Policijske uprave osječko-baranjske.