Između Satnice Đak. i Gorjana pronašao bombu

Objavljeno: 24. 04. 2021.


PODIJELI:

Jučer, 23. travnja, oko 10,30 sati, u polju između Satnice Đakovačke i Gorjana, 41-godišnjak je pronašao ručnu bombu M-57.

Istog dana, oko 12,30 sati, u polju kod mjesta Laslovo, 44-godišnjak je u polju pronašao pancirno zrno kalibra 76 milimetara.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske minsko eksplozivna sredstva je s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.
 
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – stoji u obavijesti Policijske uprave osječko-baranjske.