JAVNI RADOVI I STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA PRIVREMENO SE UKIDAJU

Objavljeno: 24. 06. 2016.


PODIJELI:

POSAO

HZZ je objavio da privremeno obustavlja dio Programa mjera aktivne politike zapošljavanja

Na 203. sjednici Gospodarsko-socijalno vijeće primilo je na znanje prijedlog privremene obustave dijela Programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2016. godini te je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na 4. sjednici održanoj 23. lipnja 2016. godine privremeno obustavilo zaprimanje i odobravanje zahtjeva za dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2016. godini.

Privremeno se obustavlja dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2016. godini financiranih iz sredstava Državnog proračuna i to:
–       potpore za zapošljavanje,
–       potpore za samozapošljavanje,
–       potpore za usavršavanje,
–       stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa,
–       javni radovi.

Nastavlja se provedba mjera financiranih iz sredstva Državnog proračuna i to:
–       Obrazovanje nezaposlenih,
–       Osposobljavanje na radnom mjesta,
–       Osposobljavanje na radnom mjestu – obrazovanje za poznatog poslodavca,
–       Potpora za skraćivanje radnog vremena i Stalni sezonac,
–       Program za Rome.

Svi zaprimljeni zahtjevi za korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja do 23.06.2016. godine i primjene Odluke Upravnog vijeća, nastavljaju se obrađivati sukladno Uvjetima i načinima korištenja sredstava za provođenje mjera u 2016. godini do utroška preostalih financijskih sredstava raspoloživih u ovoj godini.

Novi zahtjevi zaprimaju se samo za mjere koje se nastavljaju provoditi – navodi se između ostalog na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

.