Jedan gol i četiri šava Mateja Veselinovića za tri boda Hajduka

Objavljeno: 13. 09. 2021.


PODIJELI:

U 4. kolu 2. ŽNL Hajduk je slavio golom Mateja Veselinovića i tako se unatoč svim prognozama drži u gornjem dijelu tablice.

 

KORITNA: SLOGA – HAJDUK (ŠIROKO POLJE) 0:1 (0:1)

Sudac: Florijančić Slaven

Sloga: Talavanić Josip – Romac Ivan – Dubravac Matej – Matošević Marijan (46. Pačarić David) – Kvesić Tin – Kovačević Hrvoje – Radak Ivan – Česir Dino – Vidić Danijel (69. Štibi Domagoj) – Bjelobrk Marko – Miladinović Marko (84. Penava Vedran)

Hajduk: Ivić Mario – Ivić Kristijan – Blažević Nikola – Lučić Patrick (30. Kovačević Luka) – Šekerija Ivo (46. Mamić Lovro) – Veselinović Matej (60. Mandić Igor) – Đambić Stjepan (90.+3 Horvat Ervin) – Pongarčić Karlo (77. Perak Luka) – Žeravica Marijan – Perak Ante – Jelečević Dominik

Strijelci: 0:1 Veselinović Matej (45.)

Hajduk se s pjesmom i nova tri boda vratio u Široko Polje, te je tako došao do čak devetog boda od mogućih 12.

Svi su u Hajduku svjesni da će biti kroz sezonu oscilacija za posve novu ekipu, ali svejedno za dosad učinjeno samo pozitivne kritike.

Prvo poluvrijeme ruku na srce, Sloga je bila bolja i sa više dobrih prilika.

Najviše domaćin može žaliti za prilikom Marka Bjelobrka, kada je sam izašao pred Marija Ivića, ali je bio baš neprecizan kada je poslao sa 7-8 metara loptu pokraj gola Hajduka.

Hajduk se iz prvog dijela može “pohvaliti” sa šansom Mateja Veselinovića, ali umjesto prebačenog golmana domaćina sa 8-9 metara, napadač Hajduka pogađa golmana Sloge, za i dalje važećih 0:0.

Dok domaćin plete mrežu oko gola Hajduka, Širokopoljci aktivnom igrom uspijevaju sve anulirati i opasno zaprijetiti iz kontri i polukontri.

Kada se čekao zvižduk suca Florijančića da označi kraj poluvremena Hajduk je nakon ispucane lopte Marija Ivića i loše procjene golmana domaćina Talavanića (loše procijenjen doskok lopte, lopta ga preskočila) došao do vodstva golom Mateja Veselinovića – 0:1 (45. minuta).

DRUGO POLUVRIJEME HAJDUKOVO

Za drugi dio možemo slobodno reći da je pripao Hajduku, iako su Širokopoljci i dalje najviše priliku čekali iz kontranapada.

Sa nekoliko opasnih prilika Hajduk je utakmicu mogao potpuno prelomiti prije završnice utakmice, dok se u igri domaćina u drugom dijelu nešto i događalo do 20-ak metara od gola gostiju, ali dalje nisu mogli proći.

Kada imate na golu Marija Ivića sa vrlo dobrom obranom Širokopoljaca, to je bilo premalo za bod ili potpuni preokret.

ODLIČNA IGRA KRISTIJANA IVIĆA I OZLJEDA MATEJA VESELINOVIĆA

U Hajdukovoj zadnjoj liniji svakako treba istaknuti Kristijana Ivića na sjajnoj partiji u Koritni.

Uz odličnu igru Kristijan je bio i svojevrsni trenerski faktor iznenađenja koji je svoj posao u obrani odradio odlično.

U 56. minuti nakon borbe za loptu nastradao je Hajdukov strijelac Matej Veselinović udarivši nakon pada glavom o ogradu. Srećom ipak nije sve završilo onako kako se činilo opasno u prvi trenutak. Matej je nakon intervencije Hitne pomoći odvežen u bolnicu gdje je posjekotina na glavi zašivena sa četiri šava.

Domaćin je pokušao doći do poravnanja, ali drugi dio je pokazao Hajdukov dobar rad na treninzima kada su fizički odlično odradili zahtjevne napade domaćina.

HAJDUK JE ITEKAKO ŽIV

Tri vrijedna boda putuju u Široko Polje, dojučerašnji juniori dobivaju jako puno vremena u igri (dvojica čak igraju sa spec. liječničkom potvrdom), dvije utakmice za redom nekoliko igrača ostane van protokola (ne stanu svi u zapisnik), 13 igrača je iz Širokog Polja – od toga 6-7 ih je u početnoj postavi gotovo svaku utakmicu, domaći trener… kada podvučemo crtu – Hajduk je itekako živ.

Kao što je rečeno, svi su svjesni da će biti oscilacija u igri, poneka lošija utakmica, poneka izgubljena kada budeš čak i bolji, ali da nam je netko ovo ponudio prije samo mjesec dana – ne da bi prihvatili, nego bi potpisali da pristajemo.

DVIJE CRTICE O SADAŠNJEM HAJDUKU

Dvije potpuno oprečne crtice o današnjem Hajduku najbolje govore što se sve događalo, odnosno događa oko ponosa Širokog Polja.

KLUB TREBA UGASITI

Za vrijeme Memorijalnog turnira u Širokom Polju, u razgovoru sa jednim navijačem slušam njegovu kritiku kakvu smo to ekipu sastavili i kakvi su to igrači. Moja opaska je bila da smo imali samo pet igrača i 7-8 dana vremena za bilo kakve pregovore, odnosno zar smo stvarno trebali dopustiti da se klub prvi puta u povijesti od 1935. ugasi. Zar da mi koji sada živimo u Širokom Polju budemo zapisani da je u naše vrijeme Hajduk prvi puta u povijesti ugašen.

Odgovor me šokirao.

Ja bih Hajduk radije ugasio.

Kao dijete Hajduka nekoliko dana i noći taj odgovor me jednostavno proganjao. Nisam shvaćao takav način razmišljanja.

PREMALO HVALIŠ IGRAČE I IGRU HAJDUKA

Poslije (današnje) utakmice u Koritni, priđe mi drugi navijač i kaže – više sam očekivao da ćeš pohvaliti igrače i nahvaliti da se dobro igralo protiv Gašinaca. Nemoj se ljutiti – kaže on – ali morao si to napraviti. Pokušao sam objasniti da sam sada u nekakvoj čudnoj poziciji (Uprava kluba) pa bi to bila u neku ruku samohvala. Nije se dao on, već mi kaže, čitam i volim čitati što pišeš, ali protiv Gašinaca si trebao dečke više pohvaliti.

Istina je gotovo sigurno negdje u sredini kod ova dva oprečna razmišljanja. Nama koji smo “rođeni” u Hajduku onaj scenarij o gašenju nikada neće biti opcija.

Mi živimo s Hajdukom i Hajduk živi s nama.