Jedna od najbizarnijih krađa: Kradljivci odnijeli novi ginekološki ultrazvučni uređaj sa sondama

Objavljeno: 02. 06. 2017.


PODIJELI:
Bizarna krađa dogodila se proteklog vikenda u Domu zdravlja u Županji. U noći između petka i subote kradljivci su odnijeli novi ginekološki ultrazvučni uređaj sa sondama, vrijedan oko 250 tisuća kuna – piše Glas Slavonije.

Ravnateljica Luca Lešić jučer nam je samo potvrdila informaciju o krađi i nije željela ništa više reći ni komentirati jer je policijska istraga u tijeku.

I glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović bio je kratak:
– Mogu samo potvrditi da je u dispanzeru Doma zdravlja bila provala, da je uređaj otuđen i da intenzivno radimo na otkrivanju počinitelja. Utvrđujemo sve okolnosti tog kaznenog djela i kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Ultrazvučna ginekološka ambulanta nalazi se u zgradi pokraj Doma zdravlja, u prostoru gdje je, između ostaloga, smještena i Medicina rada. S obzirom na dimenzije ultrazvučnog uređaja, pretpostavlja se da je kradljivac morao imati i pomagača, jer ga zasigurno nije mogao sam iznijeti. Ali i to da ga je morao smjestiti u veći automobil ili kombi. Lopov je, sve upućuje na to, ciljano išao ukrasti ultrazvuk jer je od svih ordinacija koje rade u tom objektu provaljeno samo u ultrazvučnu ginekološku ambulantu. Policijski službenici, kako doznajemo, intenzivno provode izvide u potrazi za tragovima i informacijama koji će ih dovesti do počinitelja. Razgovarali su i s građanima koji žive u blizini Doma zdravlja, u Ulici dr. Franje Račkog i okolnim ulicama. Provjeravaju imaju li kakvih saznanja, jesu te noći možda što neobično vidjeli ili čuli, a što bi im moglo pomoći u istrazi.

– Ultrazvučni uređaj nije se mogao staviti pod ruku pa s njim išetati iz zgrade. Teško je uopće povjerovati da se netko odlučio na tako bolestan čin. To jednostavno graniči s ludošću. Svi smo zgroženi i pitamo se odakle nekome pravo da se igra nečijim zdravljem i otuđuje tako vrijedan i značajan dijagnostički uređaj za ginekološke preglede žena i trudnica. Nadamo se da će policija što prije otkriti počinitelja i pronaći ukradeno, a tog drznika primjereno kazniti – kazala nam je susjeda koja je željela ostati anonimna – piše o zaista bizarnoj krađi Glas Slavonije.