John Smith je živ, putem interneta prevarena za oko 220 tisuća kuna

Objavljeno: 05. 02. 2021.


PODIJELI:

Nakon što je 2018. godine “izvjesni” John Smith olakšao putem interneta blagajnu Grada Đakova za 50 000 eura, unatoč velikoj medijskoj pompi pojedini građani su zaboravili na veliki oprez kod internetskih transakcija.

“Tijekom mjeseca rujna 2020. godine, 53-godišnja hrvatska državljanka je putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao američki vojnik koji se nalazi u Afganistanu.

Nepoznati počinitelje je u komunikacije s 53-godišnjakinjom napisao da je poslao poštanski paket u kojem se nalazi novčani iznos od 600 tisuća dolara, a koji je zadržan u Londonu od strane tvrtke za dostavu paketa te da je potrebno platiti otkupninu.

Oštećena 53-godišnjakinja je nakon dogovora s nepoznatim počiniteljem, od 14. rujna do 13. studenog 2020. godine, za otkupninu paketa obavila šest odvojenih uplata na različite bankovne računa nepoznatih vlasnika u ukupnom iznosu većem od 220 tisuća kuna, ali paket nije nikada primila” – stoji u obavijesti Policijske uprave osječko-baranjske.