Kako će glasovati birači kojima je izrečena mjera samoizolacije

Objavljeno: 29. 06. 2020.


PODIJELI:

Državno izborno povjerenstvo izdalo je priopćenje u kojem pojašnjavaju kako birači kojima je izdana mjera samoizolacije mogu glasovati.

 

JAVITI SE U GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO MAILOM DO 2. SRPNJA

Kako bi birači koji će na dan izbora 5. srpnja 2020. biti u samoizolaciji, mogli glasovati dužni su javiti se nadležnom gradskom/općinskom izbornom povjerenstvu do četvrtka, 2. srpnja 2020. godine i zatražiti da im se, uslijed izrečene mjere samoizolacije, omogući glasovanje na adresi prebivališta.

Svi koji su u samoizolaciji u gradu Đakovu, moraju se za glasovanje iz doma prijaviti do četvrtka 2.7. svome Gradskom izbornom povjerenstvu sa svojim podacima i adresom najbolje mailom da imate traga, a ne telefonom.

Mail je za naš grad gip.djakovo@izbori.hr


Kontakt podaci nadležnih izbornih povjerenstava dostupni su na poveznici: https://www.izbori.hr/sabor2020/izbpov/1/ .

BIRAČI U SAMOIZOLACIJI GLASUJU ISPRED ULAZA STANA/KUĆE

Birači koji će na dan izbora biti u samoizolaciji, glasuju ispred ulaza stana/kuće u kojem/kojoj imaju prebivalište i pritom obavezno nose masku za nos i usta.
Na glasovanje birača u samoizolaciji primjenjuju se Obvezatne upute Državnog izbornog povjerenstva broj Z VI o načinu glasovanja birača s invaliditetom, nepismenih
biračka, slijepih birača te birača koji nisu u mogućnosti pristupiti na biračko mjesto –https://www.izbori.hr/site/UserDocsImages/2020/Izbori_za_zastupnike_u_HS/Obvezatne%20
upute%20i%20obrasci/(6)%20Obvezatne%20upute%20broj%20Z%20VI.pdf
te Tehničke upute Državnog izbornog povjerenstva vezano uz glasanje na dan izbora i osiguranje
epidemiološke zaštite svih sudionika na biračkim mjestima –
https://www.izbori.hr/site/UserDocsImages/2020/Izbori_za_zastupnike_u_HS/Upute_bm_red
ovna.pdf
.