KAKO SU DRUGI VIDJELI PROSLAVU DANA POBJEDE

Objavljeno: 05. 08. 2015.


PODIJELI:

BLICK

Hrvatska je obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Kako su to prenijele strane agencije:

BBC (UK): Hrvatska je održala veliku vojnu paradu u povodu 20. godišnjice ključne ofenzive u svojoj borbi za neovisnost, dok Srbija oplakuje žrtve.

KLEINE ZEITUNG (Austrija): Prije 20 godina, Hrvatska vojska ponovno je zauzela u vojnoj akciji "Oluja" od Srba zauzetu Krajinu.Pobjeda proslave u bivšem srpskom uporištu Kninu bila je obilježena nacionalnim osjećajima.

DNEVNI AVAZ (BIH): Najspremniji hrvatski vojnici i policajci, te najbolje vojno naoružanje pokazani su večeras na svečanom vojnom mimohodu kojim su Zagreb i Hrvatska obilježili 20. godišnjicu akcije Oluja i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branioca.

VIJESTI (CRNA GORA): Hrvatska predsjednica srpskim političarima: Okanite se mitova i laži. Prema njenim riječima, nije dobro što su danas u Srbiji glasni oni koji su bili jako tihi u to vrijeme ili su glasno podržavali Miloševićevu politiku.

BLIC (SRBIJA): Kolinda: Nije dobro što su u Srbiji danas glasni oni koji su podržavali Miloševića.

BLICK.CH (ŠVICARSKA): Rat između Hrvatske i Srbije bio je prije  20 godina. Dok je u Hrvatskoj bila proslava, u Srbiji je bila nacionalna žalost.

DEUTZE WELLE (Njemačka): Obljetnica 'Oluje': Prilika za katarzu i korak naprijed. Hrvatska dvodnevnim svečanostima slavi 20. obljetnicu vojno-redarstvene akcije 'Oluja'. Uz pozive na slavlje, rjeđe se čuju i oni koji pozivaju nekad zaraćene strane na priznavanje vlastitih pogrešaka.