KANDIDACIJSKA LISTA HDSSB

Objavljeno: 23. 11. 2014.


PODIJELI:

hdssb 1

Predstavljamo nositelje kandidacijskih lista za VMO Široko Polje. Kao što vjerojatno znate izbori će biti 30. studenog 2014. godine,  mi predstavljamo trojicu nositelja lista koji svoje Širokopoljčane ne doživljavaju kao glasačku mašineriju, nego smatraju kako imaju pravo imati uvid u njihovo razmišljanje o budućem vođenju sela.

 

Predstavite sebe?

Rođen sam 24. 6. 1975. u Osijeku, živim u Širokom Polju, tu sam i cijeli život odrastao.

Radim u Osijeku kao vozač 13 godina, oženjen sam otac četvero djece.

Predstavite listu?

Predstavljam listu HDSSB-a, nositelj liste sam, dečki su tako procijenili i ja sam prihvatio.

Drugi je Dalibor Mandić, treća je Marina (Jagodić), četvrti je Marinko Arambašić i peti je Robert Smješka.

Koliko ste do sada bili aktivni vi kao nositelj liste u društvenom životu sela?

U društvenom životu sam od malih nogu, počeo sam s nogometom kao mali, poslije lov, KUD i konjogojci. Sada sam u dva društva, lovcima i konjogojcima, jer više ne stignem toliko zbog posla.

Vaše mišljenje o prošlom sazivu MO i o samom predsjedniku MO koji je do sada obnašao dužnost pet mandata?

Moje mišljenje je da su dečki odradili dobro, odnosno ljudi iz sela koji su bili. Iskoristili su što se iskoristiti moglo i napraviti u selu, a sada da li se moglo više ili nije, Bože moj takva je situacija. Božo Perković kao predsjednik MO to sve je odradio sasvim solidno.

Što mislite da li je dovoljno napravljeno u tih 20 godina predsjednika MO i njegovih suradnika?

Rekao sam maloprije što se toga tiče, mislim da se izvuklo što se moglo, što iz Grada, županije – kolika je bila mogućnost.

Da li znate koliko u Širokom Polju ima registriranih birača i koliko očekujete da će dobiti glasova vaša lista na ovim izborima za VMO?

Registriranih birača ima oko 800 i nešto. Što mi očekujemo? Ne možeš to znati nikada do zadnjeg sata, mislim da HDSSB ima podršku, ali broj ne bi mogao reći. Realno je da dobijemo jedan mandat.

Što vi i vaša lista nudite Širokom Polju i što obećavate napraviti?

Obećati se može svašta, ali što će se napraviti uvijek ima plus-minus. Krenut ćemo od rasvjete kroz selo, zamjena rasvjete na stupove kroz cijelo selo, onda rasvjeta do groblja – tamo već ima struja zašto se ne bi pokraj staze postavila rasvjeta koja ne bi imala veze s javnom rasvjetom postavljanjem prekidača u mrtvačnici, gdje bi se palila odnosno gasila kada bude potrebe.

Odvoz smeća da ide u tri navrata mjesečno, da ne ide svaki utorak kao do sada samo da se smanje troškovi Univerzala. Dom bi se trebao srediti, što smo pričali i dotjerati neke sitnice što postoje.

Vaše mišljenje o upletanju politike u društva u selu?

Politika u društvima da li funkcionira ili ne funkcionira nisam baš siguran, koliko je to dobro ili nije, bitno je da se nešto radi. Koliko se može utjecati ili sugerirati na te stvari to ne mogu reći.

Kako zamišljate suradnju budućeg MO i Grada Đakova?

Mislim da bi suradnja mogla biti dobra.

Mislite li da u Širokom Polju trebamo imati župu i stalnog župnika?

U svakom slučaju, zašto ne, to bi bilo lijepo, veliki plus.

Unazad sedam godina imamo 8-godišnju područnu školu. Što mislite o statusu naše škole sada i kako vam se čini rad u današnjoj školi?

Nisam se dotaknuo škole, nisam spomenuo da se ima uvida za realizaciju  školske dvorane. Mislim da se u školi radi kako treba.

Što vam se najviše sviđa u Širokom Polju?

U svakom slučaju sve što se napravi, nebitno tko napravi i što je napravio u selu je lijepo.

Na ovim izborima za VMO imamo 4 kandidacijske liste, tri nositelja lista javila su se predstaviti selu, dok jedan nositelj liste službeno pozvan nije se odazvao. Kako to komentirate?

Ne bih ulazio u njihove odluke. Mislim da je trebao doći, kao i nas trojica, da se čuje njihova mišljenja i njihovi planovi.

S kim se vidite u koaliciji u budućem sazivu VMO, a s kim ne?

Što se tiče koalicije nisam o tome razmišljao, tako da ne bi ništa govorio o tome.

I za kraj poruka biračima?

Pozvao bih sve birače da izađu 30. 11. na izbore i neka svojom odlukom zaokruže stranku, osobu, nebitno koga prema njihovim željama odnosno mišljenjima.

Hvala im unaprijed.