Katedrala u mraku, ulice u blatu, prigradska naselja kao da su u drugoj županiji… opis Đakova za Dnevnik.hr

Objavljeno: 22. 02. 2021.


PODIJELI:

Uoči lokalnih izbora u svibnju, DNEVNIK.hr pokrenuo je projekt ”Što vam smeta u vašem mjestu?”. Nitko ne zna bolje koji su problemi u nekom mjestu od građana koji u njemu žive, tako je i Đakovčanin Marko Berberović ispričao što sve muči stanovnike grada Đakova.

 

Grad Đakovo često se naziva i “srcem Slavonije”, no moderna vremena donijela su građanima Đakova niz problema – stoji u objavi Dnevnika.hr.

KATEDRALA U MRAKU, PODUZETNIČKI CENTAR OTVARA KAFIĆ, ASFALT SE 4 GODINE POSTAVLJA U ULICE, DJECA HODAJU CESTOM JER NOGOSTUPI NE POSTOJE

“Simbol našega grada, naša katedrala, stoji u mraku već godinama, a Grad i nadbiskupija ne mogu financirati nekoliko reflektora da osvijetlimo tu građevinu.

Nadalje, otkad je osnovan Poduzetnički centar Đakovo, jedini projekt im je bio otvaranje kafića, koji su zbog pandemije koronavirusa morali zatvoriti. Direktori plaću i dalje primaju. 

Preradovićeva ulica u Đakovu asfaltira se već godinama. Kada se položi asfalt, izvođači se sjete da su nešto zaboravili pa opet kopaju i asfaltiraju, i tako zadnje četiri godine. Nažalost, to nije jedina ulica s takvim problemima. Kada padne kiša ili snijeg, tamo se ne može hodati jer nogostupi trenutačno ne postoje”, kazao je Berberović za Dnevnik.hr.

Dodaje i kako djeca zbog toga moraju hodati cestom. “Kome će ići na dušu ako neko dijete nastrada?”

PRIGRADSKA NASELJA IMAJU OSJEĆAJ KAO DA ŽIVE U DRUGOJ ŽUPANIJI

Dodaje kako ljudi negoduju i zato što prigradska naselja nisu povezana stazama s gradom, pa imaju osjećaj kao da žive u drugoj županiji. Što se sporta tiče, navodi kako lokalni političari ulažu ponajviše u nogomet, a u druge sportove baš i ne.

“I naravno, u Đakovu postoji jedna stara zgrada, ona bivšeg poduzeća PIK, iz koje već rastu stabla koliko je zapuštena. Jedina investicija u tu zgradu bila je izgradnja ograde. Građanima se od izbora do izbora obećava da će se nešto napraviti s tom zgradom, ali do sada nitko nije učinio ništa.

GRADONAČELNIK NE ZNA KOLIKO JE SREDSTAVA STIGLO IZ PROJEKTA SLAVONIJA

Pitao sam jednom prilikom gradonačelnika koliko je sredstava iz projekta Slavonija stiglo u Đakovo – nije znao… Mi mladi smatramo da za ovako mali grad kao što je Đakovo imamo previše problema – stoji između ostalog u objavi Dnevnika.hr.