Kočiš: Đakovčanke i Đakovčani žrtve političkih zakulisnih igara HDZ-a

Objavljeno: 23. 03. 2021.


PODIJELI:

Danko Kočiš, kandidat za gradonačelnika Grada Đakova ispred SDP-a, dao je intervju za Objektivno.hr iz kojeg prenosimo nekoliko razmišljanja o gradskim problemima.

 

SLUČAJ “JOHN SMITH” – KOJI SU PRIORITETI AKTUALNOG GRADONAČELNIKA

“Tom prilikom je Grad platio 350 tisuća kuna javnog novca na lažni bankovni račun, a odgovorna tj. neodgovorna osoba – gradonačelnik, bankar, nije učinio apsolutno ništa. Kada vam osoba koja vas treba zaštititi kao gradonačelnik, osoba koja ovakve sumnjive aktivnosti treba prozrijeti u korijenu i spriječiti, osoba koja nakon svega treba preuzeti odgovornost, sliježe ramenima, daje izgovore na sve upite i paralelno u svoj životopis dodaje nove funkcije poput one u Saboru, vrijeme je da mu se zahvalimo za sve što je učinio. Postavlja se pitanje koji su to prioriteti aktualnog gradonačelnika?!”

8 PRIGRADSKIH NASELJA NUŽNO JE POVEZATI JAVNIM GRADSKIM PRIJEVOZOM

“Đakovo sa svojih 8 prigradskih naselja nužno je povezati javnim gradskim prijevozom, kako bi našim sugrađanima u tim prigradskim naseljima dozvolili da se osjećaju dijelom grada. Konačno, naše stanovništvo je sve starije i potrebe se mijenjaju. Osim toga, prigradska naselja postaju mjesta odabira za život mlađih osoba i povratnika koji svoju budućnost vide u našem gradu.”

ĐAKOVAČKA AGLOMERACIJA, PROJEKTI VODOVODNE MREŽE I ODVODNJE SU PROJEKTI SDP-ove VLADE KOJIMA SE GRADSKA VLAST KITI

“Uz projekte uređenja državnih prometnih pravaca, još jedan veliki projekt je aktivan na području Đakova, a to je projekt đakovačke aglomeracije, projekti vodovodne mreže i odvodnje. Opet projekt SDP-ove Vlade, kojom se sadašnja gradska vlast voli kititi. A ako ćemo biti realni i odgovorni, može se zaključiti da su Đakovčanke i Đakovčani žrtve političkih zakulisnih igara HDZ-a jer tzv. Projekt ”Slavonija, Baranja i Srijem” nije ništa doli prazna priča i mazanje očiju.”

AFERE GRADONAČELNIKA MANDARIĆA

“Gradnja cesta do svojih političkih suradnika, ali i do svoje vlastite zemlje, odavno je poznat slučaj i problem u Đakovu, a vjerujem da je ovakvih slučajeva i drugdje po Hrvatskoj. Zanimljivo bi bilo popisati sva proračunska sredstva koja odlaze na ovakve projektiće, bagatelne nabave, vraćanja usluga kumovima i dr.” – rekao je između ostalog Danko Kočiš u velikom intervjuu za portal Objektivno.hr.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.