KOMUNALNOM NAKNADOM PROTIV ZAPUŠTENIH LOKALA

Objavljeno: 22. 11. 2016.


PODIJELI:

univerz1

ĐAKOVO – Zaživi li inicijativa predsjednika Gradskog vijeća Gorana Solde, već od nove godine Grad Đakovo stat će na kraj napuštenim i praznim lokalima koji narušavaju izgled strogog centra grada.

Soldo je, naime, na ovotjednoj sjednici Vijeća predložio izmjene i dopune aktualne Odluke o komunalnoj naknadi, pa bi se ona ubuduće naplaćivala vlasnicima poslovnih prostora koji dugo zjape prazni u gradskom središtu.

univerz2– Naplatom komunalne naknade poslovnim prostorima koji se ne upotrebljavaju dugoročno ćemo riješiti problem praznih i razbijenih izloga, što su neprimjerene slike za mali srednjoeuropski grad kakav težimo postati. Dopusti li zakonski okvir, ta bi naknada za zapuštene lokale mogla biti i veća u usporedbi s onima  koji su u upotrebi, čime bismo potaknuli njihove vlasnike na ulaganja i ponovno stavljanje u funkciju. To bi otvorilo nova radna mjesta i utjecalo na zapošljavanje. Grad će tako komunalnom naknadom uprihoditi određena sredstva, dok u slučaju neplaćanja pravnim putem može steći vlasništvo tih derutnih lokala, koje će znati privesti svrsi, pojašnjava Soldo te dodaje kako će izmjene i dopune Odluke o komunalnoj naknadi gradske stručne službe pripremiti već do sljedeće sjednice Vijeća.

 

 

 

.