KRENITE SVOJIM PUTEM I OSNUJTE VLASTITE STRANKE!

Objavljeno: 07. 11. 2016.


PODIJELI:

priopcenje0711m

Vrlo brzo stigla je reakcija iz HDSSB-a na “Koordinaciju načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a”,  koju prenosimo u cijelosti:

Ovim putem želimo reagirati na konferenciju za novinare održanu u ponedjeljak, 7. studenog 2016., u 10.00 sati u Hotelu Osijek na temu „Proces demokratizacije HDSSB-a bez odgode i nezaustavljivo ide dalje“ na kojoj su govorili predstavnici tzv. Koordinacije načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a. 

Prije svega, važno je istaknuti da sve izrečeno na navedenoj konferenciji nema apsolutno nikakve veze sa službenim stavovima HDSSB-a jer tzv. Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a nije službeno tijelo HDSSB-a niti je ikada takvo tijelo postojalo u okviru HDSSB-a. Također, govornici na konferenciji, kao i većina prisutnih, prvostupanjskom odlukom Suda časti HDSSB-a isključeni su iz HDSSB-a ili im je izrečena mjera privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih stranačkih dužnosti u vremenu od jedne godine, te nemaju pravo govoriti u ime HDSSB-a i koristiti službeni logo i grb HDSSB-a.
 
Članovi ove neformalne skupine okupljene oko Vladimira Šišljagića i Dinka Burića imali su priliku izraziti svoje stavove kroz službena tijela HDSSB-a, ali očito to nisu željeli te su se odlučili na stranački puč i razbijanje Stranke što im nije uspjelo. Analizirajući izrečeno na konferenciji, nameće se jedno sasvim logično pitanje. Naime, ako se zalažu za demokratizaciju, zašto izbjegavaju razgovor (što su potvrdili nedolaskom u Đakovo na poziv našeg gradonačelnika Zorana Vinkovića i izbjegavanjem drugih pokušaja rješavanja problema dijalogom unutar stranačkih tijela) i djeluju skrivećki izvan legalno i legitimno izabranih tijela HDSSB-a. K tome, prvi ciljevi koje su iznijeli su izbacivanja iz HDSSB-a i smjene. To je za njih, očito, temelj demokracije. Također, ističemo da se ovdje radi o jednoj manjoj skupini članova HDSSB-a, uglavnom nezadovoljnika koji nisu mogli ostvariti svoje ambicije unutar HDSSB-a pa su se odlučili na pokušaj puča. Velika većina naših članova u svih pet slavonskih županija i dalje djeluje u okviru Statuta HDSSB-a.
 
I na kraju, naglašavamo da je donesena odluka o sazivanju Izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a, da su mandati vodstva HDSSB-a na raspolaganju i da će HDSSB nakon unutarstranačkih izbora nastaviti dalje, s njima ili bez njih. Također, svi oni koji ne poštuju Statut i Program HDSSB-a slobodni su krenuti svojim političkim putem i osnovati vlastitu političku stranku.
 
Predsjednik HDSSB-a
Dragan Vulin, mag. ing. el.
 
 
.