Kroz Strizivojnu umjesto 50 vozio 133 km/h

Objavljeno: 25. 05. 2017.


PODIJELI:

Policijski službenici su 24. svibnja oko 11 sati u Ulici Soljak u Strizivojni, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila zaustavili osobni automobil marke „Fiat Uno“, kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin. Prethodno su uređajem za nadzor brzine kretanja vozila marke „Traffivision“ (tzv. „presretač“) utvrdili da se vozilo kreće brzinom od 133 kilometara na sat na dionici ceste gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 50 kilometara na sat.

Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna od pet tisuća do petnaest tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Daljnjom kontrolom policijski službenici utvrdili su da je pretjecao vozila preko pune razdjelne crte na kolniku i za taj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od pet stotina kuna te je pretjecanjem ugrozio sigurnost prometa iz suprotnog smjera i za taj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od tri tisuće kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca – stoji u obavijesti Policijske uprave osječko-baranjske.