„KULTURA UŽIVO u Godini čitanja 2021.“

Objavljeno: 21. 09. 2021.


PODIJELI:

Đakovo, 21.9.2021. godine. – 2021. proglašena je Godinom čitanja i tom se kampanjom nastoji promicati kultura čitanja i šira dostupnost kulturnim i umjetničkim sadržajima vezanim uz književnost.

 

Srednja strukovna škola Antuna Horvata u suradnji sa Regionalnim centrom kompetentnosti VirtuOS, Slavenskom pjesničkom akademijom iz Varne te Đakovačkim kulturnim krugom organizirala je program Kultura uživo.
Na prigodnom pjesničko-enološko-gastronomskom programu „Sastanak vila“ koji se odvijao u Školskoj vili u Trnavi sudjelovali su učenici i nastavnici Srednje strukovne škole Antuna Horvata te pjesnici i pjesnikinje iz Bugarske i Hrvatske. Paralelno su se čitali najljepši stihovi na bugarskom i hrvatskom jeziku.

Uz ugodno druženje svih sudionika ravnatelj đakovačke Srednje strukovne škole Antuna Horvata g. Mirko Ćurić postao je član Slavenske pjesničke akademije (pridruženi član UNESCO-a) koja svoje ogranke ima u sedamdeset zemalja gdje žive Slaveni te ravnopravno tretira sve slavenske jezike i specifičnosti pojedinih kultura.

Događaj su zajednički proveli Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek, Slavenska pjesnička akademija, Varna i Đakovački kulturni krug pod pokroviteljstvom Grada Đakova.