08.01.2019

Laslo: Revizija raspodijele državnog zemljišta od 1993. godine, kada je provedena nakaradna privatizacija poljoprivrednih kombinata

Udruga OPG-a “Život” održala je danas prvu ovogodišnju konferenciju za novinare.

Hrvatska poljoprivreda je na svom povijesnom minimumu, posebno se to odnosi na stočarstvo i mljekarstvo. Aktualna Vlada donosi zakone koji se ne provode, a najnoviji slučaj provedbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu pokazao je kako ovakav način vođenja poljoprivredne politike ne vodi nigdje.

Antun Laslo, član stručnog savjeta ove udruge zatražio je da se izvrši revizija raspodijele državnog zemljišta, jer se različiti zakoni provode od daleke 1993. godine, kada je provedena nakaradna privatizacija poljoprivrednih kombinata. Svaki ministar i svaka Vlada ima neku svoju ideju i svoju viziju kako dijeliti državnu zemlju, no iz naše poljoprivredne proizvodnje koja je uništena vidljivo je da niti jedna reforma nije bila dobra. Sela su nam prazna, mladi ljudi odlaze, a mi se i dalje vrtimo u krugu, istaknuo je Laslo – piše između ostalog Agrobiz. (Foto: Screenshot YouTube)

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C