Ljekarne Osječko-baranjske županije obnovile svoj Galenski laboratorij u Osijeku

Objavljeno: 20. 04. 2017.


PODIJELI:

Županijska ustanova Ljekarne Osječko-baranjske županije koja je prošle godine objedinjena, zahvaljujući svojem pozitivnom poslovanju i stalnom rastu prihoda nastavlja s investicijskim ciklusom. U osječkom Donjem Gradu, na Trgu Bana Jelačića, otvoren je obnovljeni i novoopremljeni Galenski laboratorij koji je u nazočnosti djelatnika i ravnatelja Ustanove Darka Bajte obišao župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.
Za obnovu vlastitog prostora od 150 četvornih metara i najsuvremeniju opremu uloženo je 460 tisuća kuna. U Galenskom laboratoriju će se proizvoditi više od 100 pripravaka i lijekova za potrebe 30 ljekarničkih jedinica na području Županije. Ovaj moderno opremljeni prostor bit će namijenjen i edukaciji mladih farmaceutskih tehničara.

Od 2009. godine obnovljeno je 15 ljekarničkih jedinica u vrijednosti 13 i pol milijuna kuna. Trenutačno je u tijeku obnova bivšeg prostora Galenskog laboratorija u Retfali u kojem će biti smještene ambulante tri liječnika obiteljske medicine, završava se obnova centralne ljekarne u Đakovu, a u naredna dva mjeseca planira se obnova ljekarne u Valpovu. Prošle godine došlo je do spajanja Ljekarni Đakova, Belog Manastira i Osijeka čime je ostvarena znatna racionalizacija što je dovelo do kvalitetnijeg poslovanje sada jedinstvene ustanove Ljekarni Osječko-baranjske županije. Već ove godine planira se daljnje ulaganje u ove ljekarne u iznosu od preko 5 milijuna kuna, najavljuje je župan Šišljagić.
Ravnatelj županijskih Ljekarni, Darko Bajto najavio je mogućnost otvaranja ljekarničkog savjetovališta u narednom razdoblju. Ono bi bilo, najvjerojatnije, smješteno u Centralnoj ljekarni u Osijeku. Dokazalo se kako bolesnici najviše vjeruju svome liječniku, ali i ljekarniku, kaže Bajto – stoji u obavijesti Osječko-baranjske županije.